Infraestructures

Els alcaldes del Pacte de Berà exigeixen reunir-se amb la ministra per l'N-340

Consideren que la resposta per carta que se'ls ha donat des de Foment no resol ni a curt ni a llarg terminis el col·lapse i la sinistralitat en aquesta carretera

La ministra de Foment, Ana Pastor, no es vol reunir amb els alcaldes afectats pel trànsit de l'N-340 als trams compresos entre Altafulla i el Vendrell. Aquesta és la conclusió a què han arribat els signants del Pacte de Berà (els alcaldes del Vendrell, Roda de Berà, Creixell, Torredembarra, Altafulla, l'Arboç, Bellvei, Calafell i Cunit) després de rebre una missiva del ministeri en la qual no es fixa cap data per mantenir la reunió sol·licitada i tampoc es dóna cap resposta a la petició feta pel conjunt d'alcaldes al mes de març.

La densitat de trànsit que hi ha en aquest tram de carretera no només complica la circulació i col·lapsa la via els caps de setmana i els mesos d'estiu, sinó que la converteix en una de les que registren més sinistralitat. Per trobar-hi una solució definitiva, els alcaldes dels pobles afectats es van reunir el 2 de març passat a Roda de Berà amb diputats i senadors de diferents partits per pressionar a Madrid i resoldre una situació que, a ulls dels afectats, es podria pal·liar de manera immediata alliberant peatges.

Però des de Foment, fent cas omís de la sol·licitud de reunió i de la mateixa proposta, es va anunciar un mes després que tirava endavant el desdoblament de l'N-340 entre Altafulla i Vilafranca, i que les obres del primer tram, des de la Mora fins a la Pobla de Montornès, es posaven a licitació enguany mateix.

Ara els edils dels pobles afectats –que consideren que el projecte fins a la Torre de la Mora no és cap solució a la problemàtica que se li va plantejar– s'han tornat a reunir per exigir amb caràcter “de molta urgència” una reunió amb Pastor per analitzar les accions que s'haurien de fer de manera “immediata” de cara a la temporada d'estiu, que ja és aquí, per evitar “les dificultats constatades en anys anteriors” i repetides la Setmana Santa passada.

Peatge bonificat

Conscient del mal estat que genera aquest tram de via i dels col·lapses que originen entre setmana els camions, Foment també va anunciar l'obligatorietat que aquests circulessin per autopista. La mesura, però, ha quedat rebaixada amb bonificacions per als camions que hi circulin de manera voluntària.

LA DATA

02.03.15
És el dia
que es van reunir a Roda de Berà els alcaldes dels municipis afectats per fer la petició a la ministra.

LA XIFRA

1.300
vehicles
circulen cada hora entre el Vendrell i Roda el diumenge a la tarda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona