L'Ajuntament de Morella critica el retard dels fons de compensació eòlica

El regidor d'Urbanisme, Rhamsés Ripollés, ha criticat la «falta d'agilitat» del repartiment dels fons de l'agència AVEN, per la seua repercussió en l'«empitjorament» de la situació econòmica dels ajuntaments. El regidor ha denunciat que les ajudes de 2008 encara no s'han pagat, tot i que les obres per a les quals es destina el pressupost del fons de compensació eòlica han finalitzat fa temps, i que els fons de 2009, que preveuen incrementar la quantitat total destinada —es pagaran 2,5 euros per quilovat, tal com van reclamar els ajuntaments— està pendent de la seua aprovació.

Respecte al pla eòlic valencià, Ripollés ha afirmat que «deixa molt a desitjar». Segons el regidor, «en cada comunitat autònoma el pla eòlic és diferent, però en altres comunitats, els Ajuntaments tenen un paper més important en totes aquestes decisions». A més, Ripollés considera que el repartiment dels fons de compensació eòlica haurien de realitzar-se basant-se en «criteris més objectius, perquè no es valora el contingut real de cada projecte».

El regidor ha recordat que el camí de Sant Vicent ha costat més de 80.000 euros, dels quals els fons AVEN han d'aportar 16.619 euros. L'Ajuntament de Morella ja coneixia fa temps els fons de compensació que s'hi destinarien, per la qual cosa va sol·licitar el pla E per a fer possible l'obra i així multiplicar per quatre la inversió de l'agència valenciana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona