Infraestructures

Les obres de l'ajuntament nou de Llorenç del Penedès començaran a l'octubre

El nou edifici estarà situat a la rambla de la Marinada i costarà 1,3 milions d'euros

La constructora emprarà materials respectuosos amb l'entorn

El nou ajuntament es construirà al número 27 de la rambla de la Marinada, en un solar de 800 metres quadrats de propietat municipal, situat al costat del consultori mèdic. Serà un edifici horitzontal, construït entre mitgeres, que disposarà de dos solars adjacents també de propietat municipal. Constarà de planta baixa i dos pisos. A la planta baixa s'hi situaran les activitats pròpies de la gestió i l'atenció al públic. Hi haurà una àrea d'accés, una zona administrativa i d'atenció al públic, la biblioteca municipal i un nucli de comunicacions i serveis, a més d'un porxo d'accés i un vestíbul. Per millorar l'accés dels vianants s'eixamplarà la vorera en aquest tram. A la part posterior de l'edifici hi haurà un aparcament de servei a l'edifici.

Al primer pis, hi haurà una zona administrativa i d'atenció al públic, la sala de plens, despatxos i sales de reunions, i, al segon pis, l'arxiu històric i de reprografia, i un magatzem de mobiliari. La segona planta estarà preparada per a la reconversió en planta d'oficines i espais d'administració en el futur.

Un dels compromisos de l'empresa constructora és l'ús de materials respectuosos amb el medi ambient i un procés constructiu basat en criteris de sostenibilitat i eficiència energètica.

Una oportunitat

L'edifici, de 1.491 metres quadrats, es construirà en un termini d'entre un i dos anys i suposarà una inversió total d'1,3 milions d'euros. Per poder assumir aquesta despesa, l'Ajuntament de Llorenç del Penedès té subvencions del PUOSC (Generalitat) i de la Diputació de Tarragona. L'alcalde, Jordi Marlès, assegura que l'anterior equip de govern va decidir tirar endavant el projecte perquè en aquell moment només hi havia subvencions per a obres bàsiques i Llorenç té l'Ajuntament situat en un edifici que no compleix amb la normativa actual. Per Marlès, “s'havia d'aprofitar l'ocasió o deixar-la passar”. Marlès creu que, amb el nou edifici, Llorenç tindrà un nou espai per a la biblioteca municipal, més accessible, i disposarà de més espai per a les associacions i entitats, tant a la Casa de Cultura com a l'actual edifici de l'ajuntament.

Un edifici públic que no compleix la normativa

L'actual edifici de l'ajuntament de Llorenç del Penedès prové de la transformació de dos habitatges en edifici públic. Després de més de 40 anys d'ús, ara hi falten despatxos i sales de reunions, i incompleix la normativa quant a accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques. La insuficiència física i funcional de l'edifici va ser un dels motius que van impulsar el govern anterior a tirar endavant el projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona