Infraestructures

Unió de veïns i alcaldes per forçar l'obertura de l'AP-7

Agents polítics i socials de l'N-340 treballaran units per pressionar Foment en la millora viària a l'Ebre

Els ajuntaments demanaran a Trànsit una alternativa als cons entre l'Ametlla i el Perelló

Els alcaldes de l'N-340 buscaran el suport de les associacions de veïns de les diferents localitats per reforçar les mesures de protesta contra la situació de les infraestructures a les Terres de l'Ebre. Així ho van anunciar ahir els edils de les localitats implicades després d'una reunió a l'Ajuntament del Perelló, la segona que es fa en dues setmanes. Com a primer pas, tres regidors ebrencs es reuniran avui amb els col·lectius veïnals i constituiran una comissió de seguiment. Hi seran presents els ajuntaments de Camarles, Tortosa i el Perelló. A més, els primers edils van anunciar que se sumaran als talls de carretera previstos per demà.

Es preveu que aquesta mobilització siga més sonada que la protesta de la setmana passada, entre altres motius, perquè s'interromprà el trànsit en dos punts i no en un només. En concret, els veïns tenen previst tallar la via a l'altura de l'Ametlla i també al terme d'Alcanar. D'altra banda, els alcaldes van acordar que demanaran al Servei Català de Trànsit una mesura alternativa als cons instal·lats els caps de setmana entre l'Ametlla i el Perelló. Segons va reiterar ahir Ferran Cid, alcalde del Perelló, “els cons són perillosos i cal que els tècnics de la Generalitat valoren altres mesures per reduir la velocitat i restringir els avançaments”.

A banda, durant la sessió es va acordar que els ajuntaments reclamaran prendre part en el procés de presa de decisions entre la Generalitat i Foment. El projecte que més preocupa els alcaldes, i que previsiblement començarà abans, és la construcció de les cinc rotondes entre l'Hospitalet i Alcanar, obra sobre la qual van demanar més informació. Segons va reivindicar el delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarés, que també va ser present en la cita, “és lògic que, si fan rotondes, avisen els pobles, perquè les obres impliquen molèsties i sempre es produeixen afectacions”.

LA FRASE

Els cons són perillosos i cal que els tècnics de la Generalitat valoren altres mesures
Ferran Cid
ALCALDE DEL PERELLÓ

Nova ratificació dels acords del Perelló

Els alcaldes de l'N-340 van ratificar ahir els acords de fa dues setmanes. Entre altres punts, van refermar l'acord sobre la voluntat de sol·licitar al Ministeri de Foment que agilite la redacció del projecte de l'A-7 entre l'Hospitalet i la Jana. També es va reivindicar la gratuïtat de l'AP-7 per al trànsit intern i bonificacions per als transportistes. Finalment, es va acordar remetre els acords al Ministeri de Foment, a les Corts espanyoles, al Parlament i a la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona