Infraestructures

Instal·len un nou dipòsit de sal a l'N-230 per millorar el trànsit a l'hivern a l'Aran

Aquesta setmana començaran les tasques de neteja de l'arbrat per evitar la caiguda de branques a la via

Foment vol crear un aparcament per a camions

La N-230 disposarà d'un nou dipòsit de sal al nucli d'Aubèrt (Vielha) per garantir una ràpida actuació i reduir el temps de reacció en cas de grans nevades entre Les i Bossòst, a la zona del Baix Aran, i la frontera francesa.

A més d'aquest nou magatzem, ja aquesta setmana s'iniciaran les tasques de neteja de l'arbrat situat al vessant muntanyós de la carretera –entre el Parador de Vielha i el túnel– per evitar caigudes de branques d'arbres a la via a causa del pes de la neu acumulada.

Amb aquestes dues mesures s'espera que millori “la seguretat” dels conductors i es doni “més amplitud” a la via durant la temporada d'hivern, va explicar ahir el síndic d'Aran, Carles Barrera.

Paral·lelament a aquestes mesures, el Ministeri de Foment ha demanat la col·laboració al Conselh Generau d'Aran per trobar un terreny d'unes cinc hectàrees per construir una zona d'aparcament prop de la frontera per evitar col·lapses de camions en cas de nevades intenses. L'any passat, els incidents viaris d'aquest tipus van generar 170 hores de retard, “un problema molt important que cal resoldre”, va subratllar Barrera, que espera que aquest nou pàrquing pugui contribuir a esponjar el trànsit en el futur.

El síndic, que va revelar que està pendent dels resultats finals de l'estudi de millora de la carretera entre Sopeira i la boca sud del túnel de Vielha per presentar-hi possibles al·legacions, va assegurar que la densitat de trànsit actual a l'N-230 és d'uns 400 vehicles diaris, una xifra que podria augmentar en els mesos vinents amb la posada en funcionament de les noves infraestructures que s'estan enllestint a la part francesa de la via.

Restriccions als camions

Durant tota aquesta temporada d'hivern s'imposaran diverses restriccions de circulació als vehicles pesants al pas per l'N-230. Així, entre el túnel de Vielha i la frontera francesa i Vielha i Salardú (C-28) tindran restringit el pas en sentit França els divendres de 19 h a 22 h, els dissabtes de 8 h a 12 h, i els diumenges i festius de 16 h a 22 h. Les úniques excepcions seran els vehicles que transportin animals vius, llet crua, escombraries, aigua, mercaderies peribles en règim de transport i trasllat de fundents.

Pel que fa a les matèries perilloses, les restriccions a l'N-230 s'apliquen des dels divendres a les 14 h fins als diumenges a les 24 h. Les excepcions, en aquest cas, són per als vehicles pesants que transportin matèria destinada a estacions de servei, gasoil de calefacció per a ús domèstic i gasos necessaris per al funcionament dels centres sanitaris.

LES XIFRES

400
vehicles
diaris passen per l'N-230, una xifra que es preveu que pugui augmentar en els mesos vinents.
170
hores
d'afectacions van patir els camions durant la temporada d'hivern de l'any passat a causa de les nevades.
5
hectàrees
farà el nou aparcament per a vehicles pesants que el Ministeri de Foment vol crear a prop de la frontera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona