Infraestructures

L'Ebre, indignat per les dues darreres morts a l'N-340

Els alcaldes dels municipis per on passa la via faran una reunió d'urgència aquesta setmana per forçar una solució

El territori ja ha reclamat mesures al govern que surti de les eleccions de diumenge

“Em sento impotent i decebut perquè no s'hi val el que ens està fent Foment a les Terres de l'Ebre.” Amb aquestes paraules l'alcalde de Camarles, Ramon Brull, valora el darrer accident mortal que ha tingut lloc a l'N-340, en aquest cas, al seu terme municipal. En el que ha estat un any negre a la xarxa viària ebrenca, les dues víctimes de diumenge han fet pujar a quinze el nombre de morts a l'N-340 en el territori, una xifra que tots els alcaldes implicats consideren “indignant”.

El succés, que va tindre lloc al migdia quan una caravana va xocar frontalment contra un camió, ha tensat la corda de la indignació a les Terres de l'Ebre i ha motivat que els alcaldes convoquen una reunió d'urgència abans de les vacances de Nadal. Encara no hi ha data, però els agents polítics implicats volen forçar l'Estat a adoptar una solució que definitivament reduïsca la sinistralitat del tram entre l'Hospitalet de l'Infant i Vinaròs.

Així ho va avançar l'alcalde de l'Aldea, Dani Andreu, qui va assegurar que “cal aconseguir una solució perquè és un problema molt greu que ha ocasionat massa morts aquest any”. Andreu, a més, va recordar: “Els alcaldes i els veïns estem al costat de les famílies, que són les vertaderes víctimes de l'elevada sinistralitat.”

Tant és així que el mateix Brull va visitar a l'hospital l'única supervivent del sinistre, una dona que viatjava a la caravana amb el seu marit i que ara ha quedat vídua. “Dissabte i diumenge han estat dies durs perquè hem tornat a veure com dues persones han mort en aquest tram; no sabem quants morts més són necessaris per tal que Foment aplique una solució”, va lamentar Brull.

LA FRASE

No sabem ja quants morts més són necessaris per tal que Foment aplique una solució efectiva
Ramón Brull
ALCALDE DE CAMARLES

LA FRASE

Els alcaldes i els veïns estem al costat de les famílies, les vertaderes víctimes de la sinistralitat
Dani Andreu
ALCALDE DE L'ALDEA

Any negre, amb 15 morts a l'Ebre

L'any 2015 es recordarà a l'Ebre com un dels més tràgics a la xarxa viària del territori. L'accident de dissabte, un sinistre molt espectacular que va obligar a tallar l'N-340 al terme de Camarles, va fer elevar la xifra de morts fins a quinze, un índex de mortalitat que els agents polítics i socials veuen inacceptable. Les protestes dels afectats per la situació es van reactivar al setembre, quan en dos greus accidents pràcticament seguits van morir quatre persones. Va ser en aquell moment quan es va subscriure el pacte del Perelló entre els alcaldes implicats, acord que ha acabat tenint el suport dels mandataris del nord de la demarcació, el denominat pacte de Berà.

Previsiblement, aquestes mobilitzacions, que han tingut el suport unànime de tot el territori, podrien tenir certa repercussió abans que acabe l'any, ja que els alcaldes es reuniran de nou. Ara, la voluntat dels mandataris dels vuit pobles per on passa la carretera és forçar el futur govern espanyol a aplicar una solució efectiva a la carretera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona