Els propietaris expropiats a causa de la carretera C-31 de la Tallada a Torroella de Fluvià amenacen amb mobilitzacions

Els propietaris que van ser expropiats per fer la nova carretera C-31 de la Tallada d'Empordà a Torroella de Fluvià amenacen amb fer mobilitzacions pels «preus irrisoris» que asseguren que la Generalitat els vol pagar pels terrenys afectats. Més de 120 propietaris (entre un 60% i un 70% del total, que estan representats per Agroxarxa) van assistir dilluns al vespre a una reunió al local social de Ventalló, on es va debatre sobre els preus que ofereix el govern català. Segons va explicar ahir un dels afectats, Pere Puigbert, en la trobada es va decidir convocar mobilitzacions de protesta pel 28 d'octubre, tot i que encara no s'ha decidit el tipus de protesta que es farà. De fet, els veïns tornaran a reunir-se en els pròxims dies per decidir les accions.

La queixa principal dels veïns amb terrenys expropiats és el preu, que asseguren que és molt més baix del que s'ha pagat per altes infraestructures, com el TAV, o per obres de l'Agència Catalana de l'Aigua, per exemple. El preu estipulat és el que consta al cadastre, cosa que els propietaris consideren injust. «Ens paguen els preus de cinc o sis anys enrere», va explicar Pere Puigbert. A més, els propietaris asseguren que quan la carretera ja està pràcticament feta ells només han cobrat entre un 10% i un 20% de la indemnització. Els propietaris també critiquen l'impacte de la carretera i asseguren que s'estan afectant pous i s'estan tallant camps de cultiu pel mig.

«Inacceptable», per Unió de Pagesos

El sindicat agrari Unió de Pagesos (UP) considera que la proposta d'indemnització de la Generalitat per les expropiacions de la C-31 és «inacceptable», i per aquest motiu «demana que el departament reconsideri la seva posició». UP denuncia que després de set mesos de negociacions no s'hagi arribat a cap acord. UP reclama també que es faci una carretera «integrada al territori, el màxim de permeable, amb enllaços i el tram a nivell de la resta del territori i aprofitant al màxim les vies existents».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona