Infraestructures

Sallent recull gairebé 300 firmes per reclamar descomptes a l'autopista

Alguns veïns formen el Grup per la Igualtat als Peatges

Les bonificacions s'acaben a Sant Fruitós, “i en quedem fora per només un quilòmetre i mig”

Veïns de Sallent han format el Grup per la Igualtat als Peatges de l'Autopista Terrassa-Manresa per reclamar que el municipi “també es pugui beneficiar del sistema de descomptes a la C-16”.

Avui al matí entregaran 271 firmes a l'Ajuntament per “fer pressió” a l'administració i denunciar “un greuge comparatiu” que fa perdre “competitivitat a les nostres empreses”.

Les bonificacions que va implantar la Generalitat s'acaben a Sant Fruitós de Bages, on hi ha els arcs que detecten el Teletac, ubicats als accessos. Sallent –situat a un quilòmetre i mig– i tots els pobles en direcció nord –Balsareny, Navàs i altres municipis ja del Berguedà– no tenen dret a reduccions de preu, tot i circular ja per la mateixa carretera.

El col·lectiu afirma que la mesura “perjudica el transport industrial que va i ve de Sallent, els estudiants que van a la UAB, els treballadors que tenen la feina fora del municipi i aquells treballadors del Vallès que van a Sallent a treballar en fàbriques, com ara Stradivarius”.

I lamenta que per “un quilòmetre i mig, les empreses que operen a Sallent hagin de tenir uns costos més elevats de desplaçaments, amb la conseqüent pèrdua de marge comercial, mentre altres empreses de la comarca sí que tenen descomptes”, una circumstància que diuen que “vulnera el principi d'igualtat de mercat”.

Preguntat per la situació, l'alcalde de Sallent, David Saldoni, va avançar ahir que firmarà la petició i que la farà arribar “al conseller Rull”. Fa uns mesos ja va reclamar el mateix en una reunió que va mantenir amb la delegació territorial i amb la conselleria, “però no n'hem tret res”. Saldoni no entén “aquestes diferències de tracte entre un ciutadà de Sallent i un altre de Sant Fruitós o Viladordis”.

El preu de l'autopista sense bonificar és de 4,22 euros de dilluns a divendres i de 7,67 euros els caps de setmana. Els vehicles industrials tenen un preu més elevat (entre 6,33 i 13,43 euros).

LA FRASE

Les empreses tenen un cost més elevat de desplaçaments i això vulnera el principi d'igualtat de mercat
Climent Sensada
grup per la igualtat als peatges de l'autopista terrassa-manresa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia