Infraestructures

Reclamen el traspàs de camins del Baix Segre

Els diputats al Congrés per Lleida es comprometen a fer un front comú amb els diputats al Parlament de la demarcació per demanar una comissió Estat-Generalitat sobre els vials de la CHE

Diputats lleidatans d'ERC, d'En Comú Podem i del PSC-PSOE al Congrés dels Diputats es van comprometre ahir a reclamar, amb el suport de diputats al Parlament, una comissió Estat-Generalitat per trobar solucions al mal estat que presenten una seixantena de quilòmetres de carreteres i camins de diferents poblacions del Baix Segre que són competència de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE).

Els diputats s'afegeixen a les reivindicacions dels alcaldes de les poblacions afectades, els quals demanen que aquesta problemàtica es debati en el marc de la comissió mixta sobre traspassos o bé mitjançant la creació d'una comissió específica. Els alcaldes d'Alcarràs, Gimenells i el Pla de la Font, Sucs i Raïmat, al Segrià, i Saidí, al Baix Cinca, demanen el traspàs d'aquestes vies, ja sigui a la Diputació de Lleida o a la Generalitat –i a la Diputació d'Osca en el cas de Saidí–, amb la consegüent assignació pressupostària que permeti la reparació definitiva d'aquestes carreteres i camins.

Els diputats lleidatans al Congrés Mònica Lafuente (PSC), Jaume Moya (En Comú-Podem) i Xavier Eritja (ERC) es van comprometre a reunir-se amb diputats lleidatans al Parlament per fer un front comú en la reclamació al govern espanyol de la convocatòria d'una comissió Estat-Generalitat.

L'alcalde d'Alcarràs, Miquel Serra, va tornar a reivindicar la necessitat del traspàs d'aquestes carreteres i camins, acompanyat d'una dotació pressupostària, per adequar-los en funció del volum econòmic d'aquestes localitats, que sumen prop de 20.000 habitants. També va recordar que es tracta de vies de comunicació molt utilitzades per pagesos i ramaders per accedir a les seves explotacions. Serra va comparar les “inversions milionàries” que s'han fet des de l'Estat en l'alta velocitat amb la manca d'inversions fetes en camins i carreteres de la CHE. L'Ajuntament de Lleida s'ha afegit a les seves reivindicacions per ser al costat dels alcaldes pedanis de Sucs i Raimat.

La setmana passada, els grups al Congrés de Democràcia i Llibertat, PSOE, ERC i En Comú Podem ja van presentar una proposta no de llei en què instaven al possible traspàs de la titularitat d'aquestes vies de comunicació a les administracions autonòmiques, provincials o locals que correspongués. Així mateix, el 13 d'abril els alcaldes de les poblacions d'Alcarràs, Gimenells i el Pla de la Font, Saidí, Sucs i Raimat van lliurar al president de la CHE, Raimundo Lafuente, unes 1.300 signatures de veïns d'aquestes localitats, així com les mocions aprovades als respectius consistoris per reclamar una solució definitiva al mal estat que presenten les carreteres i camins de la CHE al Baix Segre. El president de la CHE ja va instar els alcaldes a traslladar les seves reivindicacions a la comissió mixta Estat-Generalitat, tot al·legant que l'organisme no disposa dels recursos necessaris per poder reparar aquestes carreteres i camins.

Les poblacions afectades destinen globalment més de 40.000 euros anuals a reparar com poden aquestes carreteres i camins, per la manca d'actuació per part de la CHE. Segons els alcaldes, la darrera intervenció de la CHE per “apedaçar” els forats d'aquestes vies va ser l'any 2011.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona