Infraestructures

Caseres i Batea tindran regadius aviat

Els regants van avançar ahir durant una jornada a Gandesa que el projecte per dotar la comarca de 8.200 hectàrees es reprendrà en els mesos vinents

Ja falta menys perquè tota la Terra Alta complete la xarxa de regadiu. El projecte va començar a portar aigua el 1997 a tota la comarca, però els termes municipals de Caseres i Batea van ser-ne exclosos, situació que aviat es resoldrà gràcies a la llei Omnibus, que permetrà agilitar els treballs. Concretament, permetrà d'ampliar en vora mil les hectàrees incloses als regadius de tota la comarca. Així es va avançar ahir durant una jornada de regants duta a terme a Gandesa.

El projecte es remunta a l'any 1997, quan van començar les obres per construir la xarxa de reg de la Terra Alta, un projecte que havia de portar aigua a 8.200 hectàrees. Però el municipi de Caseres i una part del terme de Batea van quedar-ne despenjats, de manera que actualment només hi ha en funcionament 7.016 hectàrees. Fa mesos que s'estan efectuant les obres d'aquesta part del projecte, l'etapa 3 de l'àrea dominada per la bassa 2.2, gràcies a la llei Omnibus, que permet que les comunitats de regants efectuen els pagaments d'execució d'obra de forma directa. A la Terra Alta, comarca històrica de conreu de secà, fa temps que es pren partit pel reg per tirar endavant la pagesia. Per això s'ha dut a terme la primera jornada Reg, pagesia i territori, un punt de trobada entre entitats, empreses i departaments que treballen entorn del regadiu. Allí s'ha parlat de la fiscalitat de la comunitat de regants, dels materials per a la xarxa regadiu, de l'enginyeria sobre les noves xarxes de distribució de reg i de lleis de morositat.

Sobre la morositat, la Terra Alta és la primera comarca de Catalunya en què, gràcies al Departament d'Agricultura, s'ha fraccionat el pagament als regants per suavitzar la seua situació per la crisi econòmica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona