Inversió històrica a Verges per recuperar el patrimoni del nucli antic

L'Ajuntament de Verges i el Departament de Governació i Administracions Públiques han signat un conveni per dur a terme el projecte Viure al Poble. Aquest projecte és el més important que ha tingut el municipi fins al moment, i suposa una inversió total d'1,3 milions d'euros, que seran cofinançats per la Generalitat i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) amb 681.162 euros. Les actuacions es duran a terme a la plaça Major (segona fase), la ciutat medieval, l'oficina de turisme, el carrer Major i el carrer dels Bous. L'objectiu és la recuperació i revaloració del patrimoni, la promoció turística i el desenvolupament local.

Els treballs es basaran en la millora de tots els serveis en aquesta zona, sobretot el clavegueram, la pavimentació i neteja de l'espai, eliminant l'asfalt i posant-hi panots, col·locant fanals nous i mobiliari urbà nou, contemporani i adequat a l'espai, eliminant barreres arquitectòniques i mantenint el recorregut intacte de la processó i ordenant els aparcaments. Aquest projecte es durà a terme entre el 2009 i el 2011, el mateix període en què el director de la processó ha fixat per adequar la processó de Verges als nous temps. El 2011 serà el moment en què s'haurà regenerat una part important del poble i en què culminarà també l'actualització de la processó de Verges, la seva millora.

Viure al Poble és un programa de la Generalitat destinat a afavorir la instal·lació de nova activitat econòmica i la dinamització local dels municipis de menys de 2.000 habitants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona