Infraestructures i serveis

política catalana

infraestructures

Territori desencalla el túnel dels Tres Ponts

El Departament de Territori i Sostenibilitat té previst posar a licitació i adjudicar les obres de construcció del túnel dels Tres Ponts entre la tardor d'aquest any i l'hivern de l'any que ve. Segons ha explicat a l'ACN el secretari general d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, es tracta d'uns treballs previstos pel Departament en les actuacions de millora de la seguretat per a aquest any arran de la inestabilitat d'aquesta muntanya, que ha provocat alguns despreniments i que posa en perill la integritat dels conductors. Les obres, que tindran lloc a la C-14 entre Organyà i Montan de Tost, costaran aproximadament uns 40 milions d'euros i s'allargaran fins al 2020.

El túnel tindrà un quilòmetre de longitud, amb dos carrils de 3,5 metres i vorals d'1,5, i inclourà dues galeries d'evacuació de 370 i 300 metres. Segons Font, l'objectiu és començar la licitació quan s'hagi aprovat el pressupost a l'estiu i, un cop feta l'adjudicació, iniciar la construcció del túnel, que permetrà als conductors salvar el tram més conflictiu de la muntanya.

Aquesta obra és una demanda llargament reivindicada pel territori pel perill que suposa circular per aquest tram de la C-14. A més, el 30 de març passat, la comissió de territori del Parlament va aprovar per unanimitat la proposta del PSC sobre la construcció del túnel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona