Infraestructures i serveis

municipal

subministrament d'aigua

Vilademuls mira de posar remei als problemes d'abastament d'aigua

Han començat unes obres a la xarxa i al pou de Vilafreser que permetran retirar aviat les restriccions de consum vigents des de principi de juliol

L'Ajuntament de Vilademuls ha començat una nova fase de la renovació de la xarxa d'abastament d'aigua del municipi, amb la qual es preveu fer un pas endavant en la millora del servei. Tot i que la total normalitat no s'aconseguirà fins que, a mitjà termini, s'hagi executat el projecte completament, les obres actuals permetran molt probablement retirar d'aquí a poques setmanes les restriccions de consum d'aigua que l'Ajuntament va ordenar a principi del mes passat, arran d'una important disminució del rendiment del pou de Parets.

La decisió dependrà també de la quantitat d'aigua que s'obtingui del pou de Vilafreser, que estan recuperant després que l'any passat el van haver de tancar perquè van detectar que estava contaminat. Es confia que siguin suficients els 12 metres cúbics per hora que ara mateix se'n podrien extreure. Quan s'aixequi la restricció també es deixarà d'aportar aigua a la xarxa amb camions cisterna, un sistema que el consistori utilitza al mínim possible pel cost que implica.

Els treballs consisteixen en la instal·lació de la interconnexió de la xarxa entre el dipòsit de Vilamarí i el nucli de Galliners. El cost serà de vora 50.000 euros, que aportaran els departaments de Territori i Sostenibilitat i de Governació, ja que el consistori no té recursos per afrontar aquesta inversió. Mentre durin els treballs –ha indicat l'Ajuntament– estarà tallat el camí de Galliners a can Guitart provisionalment per obres. Es preveu que es reobri a mitjan mes de setembre.

LES XIFRES

834
habitants
empadronats té el municipi de Vilademuls, segons dades del 2015.
12
pobles formen el municipi, fet que obliga que la xarxa d'aigua hagi de ser molt extensa.

Els usos que no es permeten aquest estiu

El decret d'alcaldia del 7 de juliol, encara vigent, limita el consum d'aigua a Vilademuls a 200 litres per persona i dia. L'ordenança en què es basa el decret prohibeix fer servir aigua de la xarxa potable per regar, per netejar vials, per omplir piscines, estanys i fonts, per rentar vehicles (llevat del cas d'empreses que s'hi dediquin) i per a instal·lacions de refrigeració que no disposin d'un circuit tancat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona