Urbanisme

Municipal

Sant Vicenç encarrega el nou planejament urbanístic

L’Ajuntament obre el concurs per trobar-ne els redactors després que el Tribunal Suprem anul·lés el pla que era fins ara vigent

El pressupost màxim dels treballs puja als 220.000 euros

Quatre mesos després que el Tribunal Suprem tombés definitivament el pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) de Sant Vicenç de Montalt, l’Ajuntament ha obert el concurs públic per encarregar la redacció d’un planejament nou. L’alcalde, Miquel Àngel Martínez, explica que, a banda del pla general, s’haurà d’elaborar, amb caràcter d’urgència, un treball preliminar per actualitzar les normes subsidiàries, que daten de l’any 1986 i que ara per ara són l’única eina vigent a nivell municipal per continuar concedint noves llicències d’obres i evitar que s’hagin de suspendre indefinidament. Martínez assenyala que aquest document, que té un caràcter provisional fins que no es disposi del nou POUM, només afectarà la trama urbana del municipi. En total, el pressupost màxim per fer tots els treballs puja fins als 220.000 euros. Malgrat que l’alcalde defensa que bona part del document que va anul·lar el Suprem es pot reaprofitar perquè “la base està feta i el territori definit”, l’encàrrec ha de servir, sobretot, per corregir els errors i actualitzar el text a les lleis i normatives actuals. Una feina feixuga que, tot i la necessitat de tenir-la feta el més aviat possible, Martínez no vol aventurar-se i establir un calendari tancat. “Dependrà del que s’hagi de fer i validar”, manté.

Els motius que van portar a anul·lar el pla general van ser, d’una banda, la manca d’un informe sobre l’avaluació ambiental prèvia i el fet que en els dos grans sectors de creixement urbanístic –la zona del Sot del Camp i la finca de Ca l’Arqué– es van atorgar unes quotes d’edificabilitat per sobre de la mitjana. En concret, dels prop de 800 habitatges nous previstos que s’havien distribuït en deu àmbits, només en aquests dos es concentrava poc menys de la meitat del futur parc immobiliari. El batlle reconeix que en aquestes dues zones s’haurà de reduir el nombre de pisos, tant lliures com de protecció pública. “Si només s’hagués detectat això, el tribunal no hagués anul·lat tot el pla perquè s’hagués pogut resoldre amb una modificació puntual”, insisteix a dir. Sigui com sigui, el planejament haurà de superar novament tota la tramitació habitual. Un termini de temps que en l’anterior ocasió es va allargar gairebé una dècada. L’any 2002 es va aprovar inicialment i no va ser fins al 2011 que la comissió d’Urbanisme de la Generalitat va donar-hi el vistiplau definitiu.

LA FRASE

Tenim la base feta i el territori definit, i ara es tracta d’adequar el nou pla a la realitat actual
Miquel Àngel Martínez
alcalde de sant vicenç


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona