Administracions

municipal

agermanament

La Pera s’agermana amb el poble italià d’Abbateggio

Els dos municipis cooperaran en matèria turística i econòmica

Els ajuntaments de la Pera i Abbateggio –municipi italià de la província de Pescara– s’han agermanat en el marc d’un projecte europeu que pretén promoure la participació de les petites comunitats en les polítiques europees. El programa, que duu per títol Petits Contra la Crisi, (SMAC, pel nom en anglès, Small Against Crisis) s’emmarca dins el projecte comunitari Europa per als Ciutadans, que afavoreix les connexions establertes, a escala local, entre ajuntaments agermanats per fomentar l’intercanvi i la cooperació.

Una delegació del municipi italià, encapçalada pel seu alcalde i formada per una dotzena de persones en representació de diferents entitats i associacions de la població, es va desplaçar la setmana passada a la Pera per formalitzar l’agermanament i participar en diferents actes i conferències de presentació de cada població i de les activitats que organitzen.

Abbateggio és un municipi de poc més de quatre-cents habitants amb característiques similars a la Pera. De caràcter eminentment agrícola, les dues localitats disposen d’un important patrimoni monumental i cultural i organitzen fires i mostres per dinamitzar l’economia i promoure’s turísticament. Un dels moments més destacats dels actes que s’han portat a terme, al qual van assistir més d’un centenar de veïns del municipi baix-empordanès, va ser la lectura, en els diferents idiomes, del jurament d’agermanament europeu i la seva firma a càrrec de l’alcaldessa de la Pera, Lluïsa Teixidor Pagès, i l’alcalde d’Abbateggio, Antonio di Marco. Segons el text “Els alcaldes de La Pera i de Abbateggio adoptem el solemne compromís de mantenir llaços permanents entre els nostres municipis a fi de dialogar, intercanviar experiències i posar en pràctica tota acció conjunta susceptible d’enriquir-nos mútuament en tots els àmbits de la nostra competència...Promoure, per mitjà dels nostres intercanvis i cooperació, els valors universals de la llibertat, la democràcia, la igualtat i l’Estat de Dret...Unir els nostres esforços per ajudar, en la mesura de les nostres possibilitats, a l’èxit d’aquest necessari compromís per la pau, el progrés i la prosperitat: La Unió Europea”.Com a conseqüència de l’agermanament, firmat el 10 de setembre, s’ha preparat un calendari d’activitats que inclou la celebració de diversos seminaris fins a final de mes, xerrades, tallersi diversos intercanvis culturals entre les dues poblacions.Adriano Amorosi, project manager d’Eurocivis, soci del projecte, ha explicat que “la participació política oferirà als ciutadans l’oportunitat d’intercanviar opinions i propostes, a més d’opinar sobre els efectes de les polítiques europees en la vida quotidiana. Totes les activitats estaran organitzades i gestionades, conjuntament, pels dos Comitès d’Agermanament, constituïts sense ànim de lucre i presents en els dos pobles, així que, en totes les fases del projecte es garantirà una àmplia participació dels ciutadans de La Pera i de Abbateggio”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia