Medi ambient

TURISME RURAL

LA CASA COLL

Una casa rural que és un monument històric

La Casa Coll, a la vall de Boi, és una finca amb més de 400 anys d’antiguitat

Els allotjaments rurals catalans atresoren milers de petites històries vinculades a l’esdevenir de la història del nostre país, especialment la lligada al camp. La transformació de velles masies en cases rurals ha permès recuperar aquest patrimoni que d’altra manera hauria romàs perdut, cosa que ofereix els catalans i els turistes d’arreu la possibilitat d’entrar en contacte amb la natura i amb la producció artesana local.

A l’antic municipi de Barruera , a la Vall de Boi, hi trobem la Casa Coll , una finca amb més de 400 anys d’història que el 2001 la Generalitat va declarar Monument d’Interès Nacional. La família que n’és la propietària la va adquirir fa quatre generacions, i des d’aleshores ha esdevingut un lloc de trobada per a viatgers de tota mena.

La casa està adherida a una torre imponent, coneguda com la Torre del Pubill, un monument del segle XII que havia estat propietat dels comtes d’Erill . La torre deu el nom a la família que hi vivia.

Per tal de poder gaudir d’aquest llegat històric, demaneu d’allotjar-vos a l’alcova, l’habitació més gran de la casa i una de les que transmeten millor el caràcter patrimonial del conjunt de l’edifici, atès que conserva l’arcada original, les bigues de fusta i elements com l’armari de l’època. L’alcova té capacitat per allotjar quatre persones.

Podeu culminar la vostra estada a la casa sota un cel estrellat amb un bany relaxant al jacuzzi que es troba a les golfes. És un dels espais més acollidors de tota la casa.

Per a més informació podeu consultar aquest web.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia