Medi ambient

TURISME RURAL

casa parramon

Tota l’essència del segle XV conservada en un mas

La Casa Parramon, al Pallars Sobirà, ofereix unes vistes magnífiques del pla de Corts

La coneguda com a Casa Parramon , situada a la vila closa de Peramea , al Pallars Sobirà, ofereix unes vistes magnífiques de l’anomenat Pla de Corts . La finca es troba molt a prop de llocs d’interès, entre els quals hi ha l’ estany de Montcortès , Gerri de la Sal o el congost de Collegats.

La vila de Peramea està vinculada estretament al seu castell, que s’alça al nord-oest i que s’assenta sobre una gran roca. Les mateixes parets dels habitatges del municipi fan la funció de muralles i converteixen el poble en un conjunt compacte, on és molt visible el seu passat medieval, que us aconsellem visitar.

Hi ha altres mostres d’aquest passat il·lustre, com la torre de Colomers que tenia encomanada la funció de la vigilància de l’indret- o l’ església de Sant Cristòfol , que es troba sota la roca del castell.

Aquest estil també el preserva la Casa Parramon, tant als espais comuns com a les mateixes habitacions. Les bigues de fusta o els mobles antics en són la prova. On realment, però, podreu experimentar com era la vida fa 500 anys és en els baixos que conserven, als quals podreu tenir-hi accés amb una visita guiada. Són un seguit d’espais tradicionals, com el forn de pa, el celler, el trull, els corrals, el graner o la gruta. Us impressionaran les arcades de pedra i els objectes antics, dels quals en tenen gran cura.

Podeu trobar més informació en aquest web.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia