Medi ambient

TURISME RURAL

la casagran

Agroturisme al cor del Lluçanès

La masia forma part d’una finca amb una situació privilegiada i amb més de vint anys d’experiència en turisme rural

La Casagran és una masia ubicada al cor del Lluçanès que forma part del Reixach, una finca amb una ubicació privilegiada que acumula més de 20 anys d’experiència en el turisme rural.

Al Reixach és on viuen en Josep, na Maria i els seus fills. Aquesta família de pagès es pot considerar pionera en l’agroturisme a la zona del Lluçanès. Van ser els primers en obrir una casa rural en aquesta comarca fa dos decennis.

La finca es troba a cavall entre la Plana de Vic i el Berguedà . Se situa on havia estat l’antic camí ral de la comarca, així com és el punt d’encreuament entre tres camins de transhumància, que és el moviment que fan els ramats a la primavera i a la tardor a la recerca de pastures on poder menjar.

La masia és del segle XIII. Inicialment va ser utilitzada com a hostal per a comerciants i pastors que hi passaven la nit. Posteriorment i fins a l’any 1728 va ser la seu del consell de jurats del Lluçanès.

L’allotjament, que està totalment restaurat, conserva l’estructura dels inicis així com l’entrada principal, amb biblioteca inclosa. En quedareu enamorats tan bon punt en creueu el llindar.

És una masia pensada per a famílies, disposa d’un jardí ampli amb piscina, gronxadors, un sorral, un llit elàstic, pistes de bàsquet i futbol. Tot això envoltat pels màgics camps de colza que floreixen en primavera.

Si teniu l’oportunitat d’allotjar-vos-hi aprofiteu per fer una escapada fins al pantà de Gavarresa , que està a uns 800 metres de la casa, on podeu pescar.

Si voleu més informació la podeu trobar en aquest web.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia