Administracions

Territori

Pressupost de 39 milions per al 2018 a l’Alt Empordà

El Consell Comarcal preveu 12 milions d’inversió, en part per acabar el Centre de Tractament de Residus

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà disposarà per a l’exercici 2018 d’un pressupost de 39.180.326 euros. Aquest import suposa un descens del 6,74% en relació amb l’exercici anterior, que ha tingut un pressupost de 42.011.200 euros; el descens és degut bàsicament a la pràctica finalització de les obres del Centre de Tractament de Residus (CTR).

El ple ordinari del Consell, celebrat dimarts a la tarda, va aprovar el nou pressupost per àmplia majoria –19 vots a favor (sumant els consellers del PDeCAT, ex-Unió i el PSC), 10 abstencions (ERC i Compromís), i els dos vots en contra de Cs i el PP. Les inversions per al 2018 pugen un total de 12.216.353,10 euros. El president del Consell, Ferran Roquer, destaca: “En el capítol d’inversions es culmina l’adequació del CTR amb la construcció d’un edifici administratiu, la nova deixalleria comarcal i l’espai per al tractament de voluminosos, tot plegat per un import de 4.116.762,18 euros. També s’executarà la cinquena fase de l’abocador comarcal per un import d’1.812.210,45 euros, i està pressupostada la compra de maquinària per a la deixalleria i l’edifici administratiu per un import d’1.845.698,40 euros.”

Altres característiques del pressupost per al 2018 són els 830.324,97 euros previstos per a la construcció del centre de protecció i adopció d’animals (que caldrà construir en uns terrenys propers al CTR, a Pedret i Marzà), i els 352.476,54 euros per a la implementació del servei de recollida selectiva de la fracció orgànica municipal. També s’inclou en aquests comptes la primera anualitat de pla Feder, de 974.446,26 euros, que permetrà gestionar les 10 actuacions d’obra pública que ja s’han aprovat a diversos municipis de la comarca en el marc d’una acció de foment del patrimoni cultural i natural per potenciar la capacitat i oferta turística de la comarca. El pressupost també preveu l’adquisició i remodelació d’un edifici per ampliar la seu del Consell Comarcal de l’Alt Empordà. “Es tracta d’un immoble situat just al costat de la nostra seu. Amb aquesta actuació podrem unificar la totalitat dels serveis i disposar d’espai per a noves prestacions. El nou edifici permetrà estalviar en lloguers i en tot el que representa tenir diferents seus distribuïdes per la ciutat”, diu Ferran Roquer. L’import de l’adquisició d’aquest edifici és d’1.331.000 euros i s’ha previst destinar 400.000 euros per a les obres de remodelació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona