Infraestructures i serveis

Transport

El servei de bus a demanda canviarà de dia a Riudarenes

L'Ajuntament i el Consell mouran la línia de divendres a dilluns a partir del gener

El vehicle surt de Can Fornaca

L'Ajuntament de Riudarenes i el Consell Comarcal de la Selva mouran de dia la línia del bus a demanda al municipi a partir del gener. La intenció és augmentar el nombre d'usuaris de la ruta, que funciona els divendres no festius des del setembre del 2015. En un any només l'han fet servir 77 persones.

El servei, que gestiona Teisa, s'ha de sol·licitar trucant al telèfon de la companyia abans de les sis de la tarda del dia abans –fins a final d'any, abans de dijous a la tarda–. Si no hi ha peticions, la companyia no fa desplaçar el bus.

La línia de Riudarenes surt a un quart de deu del matí de la urbanització de Can Fornaca, on té tres parades –a l'entrada del barri, al centre cívic i al restaurant–, i passa per Sils, Riudarenes i el nucli de les Mallorquines (Sils). Arriba a Santa Coloma a tres quarts de deu. De tornada, surt de Santa Coloma
(13 h) i arriba a Can Fornaca (13.40 h).

L'Ajuntament de Riudarenes ha demanat per escrit al Consell el canvi de data aprofitant, entre altres raons, que dilluns hi ha mercat a Santa Coloma. “El transport a demanda, el considerem una gran iniciativa [...]; la idea és bona, però encara no hi ha prou consciència de l'ús del transport públic”, afirma l'alcalde de Riudarenes, Jordi Gironès (Agrupació d'Independents de Riudarenes, AIR).

Des del 1993

El transport a demanda a la Selva s'ofereix des del 1993 a través de convenis del Consell Comarcal i la Generalitat. Ara hi ha cinc rutes: ruta Montseny, ruta de la plana, ruta Hospital [de Salt], l'esmentada ruta de Riudarenes i la ruta de Blanes.

Les cinc línies van registrar l'any passat 1.434 usuaris. Les dues més utilitzades van ser la ruta del Montseny, que recorre, entre altres localitats, Sant Feliu de Buixalleu i Breda, i la ruta de la plana, que passa per Vidreres i Maçanet, entre altres pobles.

LES XIFRES

77
usuaris
ha tingut la línia número 5 del transport a demanda de la Selva: la de Can Fornaca a Santa Coloma.
1.434
passatgers
van registrar el 2015 les 5 línies de transport a demanda de la Selva, que ofereix la companyia Teisa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia