Serveis

Sant Mori recupera l'antic pati de les escoles

La zona, situada al centre del municipi, s'ha adequat i equipat amb jocs infantils

El nou espai públic s'inaugurarà demà

Sant Mori estrenarà demà un nou espai públic al cor del poble amb la recuperació de l'antic pati de les escoles, que es converteix en una zona de passeig i jocs infantils. “Era una zona tancada, entre xiprers, un espai desaprofitat i que esdevé una zona d'esbarjo per als nens”, explica l'alcaldessa, Modesta Cucurull. Els treballs per adequar aquest espai corresponen al PUOSC del 2012, que s'ha realitzat ara, amb un pressupost d'uns 150.000 euros. La intervenció ha consistit a obrir i adequar tot l'espai col·locant-hi un nou paviment i instal·lant-hi jocs infantils. La inauguració oficial de l'espai serà demà a les dotze del migdia.

Contenidors soterrats

D'altra banda, l'Ajuntament està tirant endavant la tramitació del projecte de soterrament dels contenidors d'escombraries. El projecte s'ha posat a licitació aquest mes d'octubre i preveu el soterrament de dues illes de contenidors als carrers Figueres i Bonaire. D'aquesta manera tots els contenidors del nucli quedarien soterrats; fins ara hi havia tres punts de contenidors i el tercer, situat a l'entrada nord del poble, desapareixeria perquè és el punt on menys escombraries es recollien.

El pressupost del projecte és de 91.387 euros i es preveu que els contenidors soterrats estiguin instal·lats a final d'any.

La descoberta de l'antic camí romà

Un altre aspecte patrimonial que l'Ajuntament està recuperant són els camins del municipi, i una de les darreres actuacions ha estat la recuperació d'un tram de l'antic camí romà de Sant Mori: es tracta d'un tram de 670 m del ramal oriental de la Via Augusta, que estava totalment perdut. El sector s'ha desbrossat i anivellat i el ferm s'ha condicionat, deixant uns 17 m a la vista on apareixen quatre roderes profundes de carros excavades a la roca i una seixantena de forats, tot plegat envoltat de murs de contenció. La zona és visitable, una part només per a vianants. El camí provenia de Sant Miquel de Fluvià, es dirigia a Sant Mori i continuava fins a Saus, Gaüses, Sant Jordi Desvalls, Cervià de Ter i Medinyà, on enllaçava amb el ramal oriental cap a Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona