Serveis

L'Agència de Residus pagarà millores a les plantes de Tàrrega, Tremp i Sort

Hi destinarà un import que vorejarà els 250.000 euros

La inversió provindrà del fons del cànon de residus municipals

El consell de direcció de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha aprovat subvencionar íntegrament els treballs de millora de les plantes de tractament biològic de Tàrrega, Sort i de Tremp. L'ARC ha anunciat que destinarà un import que vorejarà els 250.000 euros en totes tres instal·lacions.

En concret, a la planta de compostatge de Tremp, instal·lació que gestiona el Consell Comarcal del Pallars Jussà, l'actuació tindrà un cost de 100.000 euros i consistirà a col·locar un garbell rotatori. A la de Sort, que també depèn del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, se subministrarà una pala carregadora telescòpica i s'hi instal·laran sondes de temperatura, per un import de 71.600 euros.

Pel que fa a la planta de tractament biològic de la fracció orgànica dels residus municipals de Tàrrega, l'ARC ha aprovat concedir una subvenció al Consorci per a la Gestió dels Residus Urbans de l'Urgell perquè realitzi millores. El finançament serà en aquest cas de 83.000 euros, que es dedicaran íntegrament a la instal·lació d'un alimentador del refí.

Totes tres actuacions es finançaran amb fons procedents del cànon de residus municipals. Aquest cànon és un impost ecològic que incentiva un comportament més respectuós amb el medi ambient i que impulsa mesures de minimització i de valoració material dels residus. També és un instrument que contribueix al finançament del cost que comporta la implantació de la gestió sostenible dels residus municipals.

Nou actuacions més

Per la mateixa via també rebran subvencions nou actuacions més a la resta de Catalunya, per un import que suma 2,5 milions d'euros.

Seran per a la millora de les plantes de tractament biològic de l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà), Botarell (Baix Camp), Granollers (Vallès Oriental), Santa Coloma de Farners (Selva), Boadella (Alt Empordà) i Manresa (Bages); per a la millora de les instal·lacions del centre de tractament de residus de Clariana de Cardener (Solsonès), i finalment per a la construcció d'una deixalleria a Gandesa, a la Terra Alta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona