Infraestructures i serveis

municipal

noves tecnologies

Nou municipis sumen esforços per la fibra òptica

Aquests ajuntaments del Segrià, propers a l'A-2, presenten un projecte de competitivitat per obtenir fons europeus i fer arribar la fibra en dos anys

La inversió global és de 425.000 euros

Nou ajuntaments del Segrià, propers a l'eix que segueix l'autovia A-2, han unit esforços per facilitar l'arribada de la fibra òptica durant els pròxims dos anys als respectius municipis a través de la xarxa troncal gestionada per la Xarxa Oberta de Catalunya. Es tracta d'Alcoletge, Benavent de Segrià, Torrefarrera, Rosselló, Alpicat, Almacelles, Soses, Aitona i Torres de Segre.

De manera coordinada i a través del Consell Comarcal del Segrià han presentat un projecte d'especialització i competitivitat territorial per obtenir fons europeus que permetin cofinançar l'actuació, amb la qual també s'han compromès a col·laborar econòmicament la Xarxa Oberta i la Diputació de Lleida. Posteriorment, els consistoris hauran d'arribar a acords amb algun operador de telecomunicacions perquè s'encarregui de desplegar la xarxa per l'interior de les poblacions i fer-la arribar així fins als domicilis o empreses.

El projecte presentat suposa una inversió global d'uns 425.000 euros, 120.000 dels quals els aportarà la Xarxa Oberta de Catalunya. Després de reunir-se amb els alcaldes i la presidenta del Consell Comarcal del Segrià, María José Invernon, el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, ha posat aquests ajuntaments com a model per al desenvolupament d'infraestructures de telecomunicacions al territori. Així mateix, ha recordat als responsables municipals d'arreu del país la importància que té poder disposar de la millor connectivitat possible, ja sigui a través de la fibra òptica o d'altres sistemes. També els ha demanat una aposta per facilitar que operadors privats assumeixin el desplegament de la xarxa a l'interior de les poblacions. “Disposar de fibra òptica al segle XXI és cabdal per al desenvolupament econòmic i social dels municipis”, ha defensat Puigneró.

Cal tenir present que alguns d'aquests nou municipis ja disposen de xarxa de fibra òptica, com és el cas de Torrefarrera, on la companyia Adamo va iniciar el desplegament el 2014 fins al polígon industrial i posteriorment el va estendre fins a bona part del nucli urbà. Actualment, aquesta mateixa companyia sueca està desplegant la xarxa a l'interior del municipi d'Alpicat. Per altra banda, Alcoletge i Almacelles confien poder disposar del desplegament de la fibra òptica durant el 2017. El Pacte Nacional per a la Societat Digital implica que Catalunya estigui “digitalitzada” en un termini d'entre cinc i deu anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona