Infraestructures i serveis

L'exdirector d'Alguaire va querellar-se després que l'haguessin denunciat a ell

Abans que Alberto López denunciés una trama de contractacions irregulars a l'aeroport, una treballadora el va acusar a ell per assetjament psicològic

La querella que l'exdirector de l'aeroport de Lleida-Alguaire Alberto López va presentar als jutjats l'1 de desembre de l'any passat contra alts càrrecs d'Aeroports Públics de Catalunya és posterior a una altra querella per assetjament psicològic laboral presentada per una treballadora contra el mateix López. En concret, hauria estat interposada el 28 de juliol, tan sols un dia després que Alberto López fos acomiadat del seu lloc de feina a l'aeroport lleidatà.

Després de la notícia, publicada ahir per aquest diari, que feia referència a presumptes factures irregulars a l'aeroport d'Alguaire i a una disputa entre càrrecs de la Generalitat i Alberto López a partir del moment que aquest havia revelat conductes fraudulentes, Aeroports de Catalunya va reaccionar afirmant que l'acomiadament de l'exdirector de l'aeroport Lleida-Alguaire havia estat per “motius disciplinaris” i “avalat per experts legals”. L'empresa pública de la Generalitat nega així que s'acomiadés López de manera improcedent ni que fos apartat com a conseqüència de les denúncies que mantenia contra alts càrrecs de l'administració catalana, entre ells el secretari de Territori, Ricard Font.

L'expedient disciplinari que va propiciar l'acomiadament de l'exdirector està fonamentat en motius “molt greus”, segons va avançar ahir l'agència ACN citant fonts properes al cas. Presumptament, López va crear un clima laboral “molt tens” que fins i tot va obligar algunes persones de l'equip a agafar baixes. Una treballadora afectada va presentar una querella criminal contra López per la presumpta comissió d'un delicte contra la integritat moral i assetjament psicològic.

Per la seva part, Alberto López va presentar posteriorment una querella contra la cúpula d'Aeroports de Catalunya en què al·ludia a suposats pagaments sense justificar a les empreses adjudicatàries de serveis. També denuncia presumptes contractacions irregulars a aquestes empreses. De fet, abans de presentar la querella, i per tant abans de que l'acusessin d'assetjament laboral, López ja havia presentat, l'estiu del 2015, els primers informes interns en què denunciava irregularitats.

Demanen explicacions a Ricard Font

La denúncia feta per Alberto López sobre les contractacions irregulars a l'aeroport d'Alguaire podria arribar al Parlament. En concret, els grups parlamentaris de Catalunya Sí que es Pot i la CUP ja han demanat la compareixença del director d'Aeroports de Catalunya, Ricard Font, al Parlament perquè doni explicacions sobre les presumptes irregularitats en el control de concessions denunciades pel seu anterior director.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona