Infraestructures i serveis

trànsit

protesta

Clam per reduir les corbes entre Guardiola i Campdevànol

Diversos alcaldes de l'Alt Berguedà i el Ripollès demanen al govern català que prioritzi la millora de la B-402

L'Alt Berguedà i el Ripollès volen una carretera en condicions entre Guardiola de Berguedà i Campdevànol. Els alcaldes de la Pobla de Lillet, Guardiola, Gombrèn, Campdevànol, Ripoll, Castellar de n'Hug, Sant Julià de Cerdanyola i Bagà, i representants dels consells comarcals del Berguedà i el Ripollès, van signar ahir a la tarda un manifest en què demanen al govern de Catalunya que inclogui la carretera B-402, GI-401/402 en “les actuacions estratègiques i prioritàries de la xarxa viària intercomarcal”. Amb la carta, que serà enviada a la Generalitat, batlles i consellers esperen “el compromís del govern de reactivar les actuacions”.

El principal problema a la via són les corbes. Són més de 30 quilòmetres de carretera i més de 300 girs a dreta o esquerra. Per això, el desig dels alcaldes i els consells de totes dues comarques és que s'eliminin els revolts amb l'objectiu de guanyar seguretat i reduir el temps que suposa anar, per exemple, des de Guardiola fins a Campdevànol.

Una alternativa a la C-16

Un dels detonants que han empès l'alcalde de la Pobla, Vicenç Linares, a impulsar el manifest van ser les cues quilomètriques que es van produir fa cosa de dos mesos a la C-16, des de Berga fins al túnel del Cadí. Aleshores, molts vehicles van optar per agafar la B-402 com a via d'escapament per accedir a la Cerdanya i França. El que molts no esperaven és trobar-se la carretera que es van trobar a partir de Gombrèn.

Però, a banda dels cotxes que hi passen com a alternativa, la via és utilitzada diàriament per moltes persones que viuen al Berguedà i treballen al Ripollès, i viceversa. Segons l'alcalde de Bagà, Nicolás Viso, és un drama: “La carretera està tan malament que els cotxes que hi passen cada dia mereixerien un premi per fer-ho.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona