Vilafranca dirigirà les properes promocions de pisos de protecció només al mercat de lloguer

Alguns adjudicataris han renunciat al pis perquè no s'han concedit hipoteques

La darrera promoció d'habitatges de protecció oficial que s'ha fet a Vilafranca, a la rambla de la Generalitat, que es preveu que s'ocupin a principi de l'any que ve, és un bloc amb 29 habitatges, i tot i que les obres van acabar el 30 d'octubre, la seva ocupació total encara està pendent de fer-se. Segons van confirmar ahir des de la Societat Municipal d'Habitatge, hi va haver uns «dos o tres» adjudicataris que van renunciar al pis i actualment encara queda per decidir l'ocupació de dos pisos, un de règim general i l'altre per a persones amb disminucions. La causa es troba en els problemes que les persones que van guanyar l'adjudicació han tingut per sol·licitar una hipoteca per sufragar el preu del pis. L'alcalde, Pere Regull, va qualificar de «trista» la situació actual i va avançar que les properes promocions de pisos de protecció oficial es dirigiran només al mercat el lloguer «seguint la tendència que se segueix al nord d'Europa». Regull va considerar que és «difícil» que les actuals promocions que l'Ajuntament ha fet en conveni amb diverses cooperatives es puguin canviar a la modalitat de lloguer, però diu que es manté aquesta possibilitat amb els pisos que estan buits de les promocions que ha fet Adigsa, al barri de l'Espirall. L'alcalde va explicar que la solució al problema «no és abaixar els preus dels pisos per sota del seu preu de cost perquè això és una càrrega que no se la poden permetre els ens locals». Els pisos que s'han construït al barri de la Girada, entre els carrers de Pere Bohigas i Lluís Maria Güell, tenen 81 metres quadrats de superfície amb un cost de 1.576 euros per metre quadrat. Tenen tres habitacions i dos banys.

Sorteig a Sant Sadurní

L'empresa pública Adigsa farà dimecres que ve, a les 11 del matí, al saló de plens de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia el sorteig per adjudicar quatre pisos de protecció oficial, en regim de lloguer, adreçats a joves menors de 35 anys i que estan situats al carrer Montserrat, 8. Són pisos d'un sol dormitori que tenen una superfície de 37,60 a 38,42 metres quadrats. Hi participaran els integrats de la llista facilitada per Adigsa el 19 d'octubre. En total, hi ha 16 sol·licituds admeses i 12 d'excloses. A l'acte de sorteig hi serà present l'alcalde, Joan Amat, i el regidor d'Habitatge, Isidor Rando, a més dels representants d'Adigsa. Després del sorteig, n'hi haurà un segon entre les 4 persones adjudicatàries per determinar quin dels quatre pertoca a cadascú.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona