Infraestructures i serveis

ferrocarrils

El tren de nit de París a Portbou es reprendrà a partir del juliol

Les associacions d'usuaris que es van mobilitzar quan es va suprimir el comboi ho consideren una victòria

L'operadora francesa SNCF i l'Estat francès s'han fet enrere davant les mobilitzacions d'associacions d'usuaris del tren de banda i banda de la frontera. Cinc mesos després d'haver-se suspès el tren de nit de París a Cervera-Portbou, Carole Delga, presidenta de la regió Occitanie, va confirmar ahir que aquest comboi tornarà a circular a partir del mes de juliol. La SNCF va suspendre el tren el desembre del 2016 argumentant que era deficitari, i les dues administracions franceses (regió i estat) aportaran cadascuna 1,4 milió d'euros, per un compromís de dos anys.

Menys serveis

Aquest tren, però, només tornarà a circular els caps de setmana i durant les vacances escolars franceses. Amb tot, les associacions d'usuaris ho valoren positivament. Matthew Faye, de l'associació d'usuaris del tren Perpinyà Cervera Portbou, ho qualifica de “molt bona notícia”, ja que es recupera part dels enllaços cap a Barcelona i de la connexió del transport a l'àmbit local. En el mateix sentit, Josep Loste, de l'associació Defensem el Tren de l'Empordà, ho veu com una “petita gran victòria per a la contrada ferroviària entre Portbou i Cervera de la Marenda”. Hi afegeix, però, que continuaran reclamant “un tren lleuger” de Narbona a Girona, i un manteniment més eficient de les vies a l'Empordà on es detecten mancances.

L'últim tren de nit París-Portbou va circular el 10 de desembre passat i el mateix dia van començar mobilitzacions a banda i banda de la frontera de sindicats de treballadors, càrrecs electes i entitats d'usuaris per reclamar-ne el retorn. A banda dels enllaços transfronterers que permetia aquest tren, a Portbou, on el comboi arribava a les 8.30 h, la pèrdua del servei va significar la desaparició d'un flux de viatgers que aprofitaven la parada per fer algunes compres al municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona