Serveis

El trasllat de la línia elèctrica de la costa s'encalla per culpa del traçat

Endesa torna a estudiar el projecte, que afecta el Tarragonès i el Baix Penedès

Actualment, en alguns punts dels municipis de Creixell, Roda de Berà, el Vendrell i Calafell la trama urbana és afectada per la proximitat d'una línia elèctrica d'alta tensió, d'una potència de 110 kv, que de fet connecta les comarques tarragonines amb Barcelona. Ja fa anys que la companyia elèctrica Endesa va plantejar traslladar-la cap a l'interior i posar fi així a aquests inconvenients, però el projecte ha quedat encallat per diversos canvis de traçat.

Paral·lela a l'AP-7

Inicialment la companyia va apostar per fer passar les torres i el cablejat de manera paral·lela a l'autopista AP-7 entre la Pobla de Montornès i Calafell, però, segons van confirmar ahir fonts d'Endesa, aquesta opció s'ha descartat finalment, i ara es treballa per dibuixar de manera definitiva un nou traçat que permeti apartar els cables de la zona urbana.

La proposta de fer passar la línia al costat de l'autopista, de fet, va provocar les reticències de l'Ajuntament de Roda de Berà, que des del mandat passat es va oposar a la mesura. Concretament, l'AP-7 parteix per la meitat el terme municipal rodenc, ja que passa just entre el nucli central de la població i les urbanitzacions de la zona de mar, per la qual cosa aquest canvi continuaria mantenint-hi el problema.

Com a resposta a les reivindicacions de Roda de Berà, la companyia va plantejar una alternativa que apostava per separar el nou traçat de l'autopista i fer-lo passar per la zona muntanyosa situada entre el municipi i Bonastre. «En principi, aquesta opció tenia el consens de tots els municipis», va explicar ahir l'alcaldessa de Roda, Maite Huerta.

La proposta, però, està ara immersa en el tràmit d'avaluació ambiental per part de la Generalitat, que ha reclamat a Endesa que replantegi un altre cop el seu desviament respecte del traçat de l'autopista. «Estem esperant la resposta de la companyia per tal de poder continuar el tràmit», va explicar ahir el director dels serveis de Medi Ambient al Camp de Tarragona, Josep Lluís Pau.

Amb tots aquests factors, l'execució del projecte s'ha anat ajornant progressivament. A la urbanització de la Coma, a Creixell, fins i tot estava previst que el trasllat es fes de manera simultània a les obres d'urbanització que ara s'hi executen, una opció que ja no serà possible. «Esperem que es resolgui al més aviat possible», va dir l'alcalde, Teodor Fuster. A Calafell també s'espera que es produeixi aviat el trasllat de la línia elèctrica, que afecta sobretot la urbanització Calafell Residencial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona