Infraestructures i serveis

Territori

El nou edifici de la Generalitat a l’Ebre, a punt

L’oficina d’atenció al ciutadà començarà a funcionar el 14 de juny vinent

El nou edifici de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, emplaçat al cor del nucli antic de Tortosa, obrirà les portes el 14 de juny. El delegat del govern a l’Ebre, Xavier Pallarés, va confirmar ahir que es complirà el calendari previst i que d’aquí a una setmana ja serà operativa l’oficina d’atenció al ciutadà (OAC), ubicada a la planta baixa de l’edifici públic, on es concentraran la major part dels serveis territorials. “Se simplificaran els tràmits administratius per a la ciutadania, que per resoldre qualsevol tràmit s’haurà d’adreçar a l’OAC”, va explicar Pallarés.

I a partir del 14 de juny s’anirà incorporant de manera gradual el personal dels diferents departaments, fins que el 14 de juliol s’instal·laran els d’Agricultura. En total hi haurà 195 treballadors. “Amb aquest edifici es completa el desplegament del govern a les Terres de l’Ebre”, va dir el delegat del govern a l’Ebre, que va recordar que la primera pedra de l’edifici s’havia posat el 2010. Amb tot, la construcció real no va començar fins dos anys més tard i es va paralitzar per la crisi econòmica. Va ser llavors quan es va modificar el projecte constructiu, dissenyat per l’arquitecta Carme Pinós, i es va retallar la construcció d’una planta, la qual cosa va permetre un estalvi de 2 milions d’euros. L’edifici ha suposat una inversió de 14,5 milions, incloent-hi l’aparcament.

Estalvi de 579.000 euros en lloguers

La concentració de diferents serveis territorials en un únic edifici al nucli antic de Tortosa permetrà un estalvi de 579.000 euros anuals en lloguers. Així, només mantindran seu diferenciada aquells serveis territorials que estiguin situats en edificis de propietat de la Generalitat, com és el cas d’Ensenyament i Cultura. Concretament, al nou edifici del carrer Montcada es traslladaran Territori i Sostenibilitat, Justícia, l’Agència de Salut Pública, Administracions Públiques i Habitatge, Treball, Afers Socials i Famílies, Joventut, Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Empresa i Coneixement, i l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona