Infraestructures i serveis

Mobilitat

Vaga al metro

Finalitza l’aturada del matí al metro de Barcelona

El servei registra una afectació menor que en les jornades precedents per l’inici de les vacances escolars

La vaga parcial es reprèn entre les quatre i les sis de la tarda i entre dos quarts de nou i dos quarts d’onze de la nit

La primera franja horària de l’aturada parcial al metro de Barcelona ha finalitzat aquest dilluns a les 9 del matí.

La vuitena jornada de vaga des de principis ha registrat menys afectació que les precedents i només ha calgut regular l’accés a les andanes de la Sagrera en l’hora punta del matí. Fonts de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), que han atribuït la menor afectació de l’atur a l’inici de les vacances escolars, segons informa Efe.

Entre les set i les nou del matí el metro ha funcionat amb uns serveis mínims del 40%, amb uns intervals de pas aproximats d’entre 8 i 10 minuts a les línies convencionals i d’entre 14 i 18 a les automàtiques. Els trens recuperen de manera progressiva la seva freqüència de pas habitual.

L’aturada es reprendrà a les quatre de la tarda i fina a les sis, amb uns serveis mínims també del 40% (freqüències d’entre 10-13 minuts a les línies convencionals i de 14-24 minuts a les automàtiques). Entre dos quarts de nou del vespre i dos quarts d’onze de la nit el servei funcionarà amb uns serveis mínims del 20%.

TMB avisa que aquesta oferta serà insuficient per absorbir la demanda normal al Metro, sobretot en les hores punta, per la qual cosa recomana utilitzar altres mitjans de transport per desplaçar-se. Es preveu que les alteracions comencin abans i s’allarguin fins més tard a causa del temps necessari per a la retirada i la incorporació de trens.

Amb aquesta vaga, que es manté convocada de manera indefinida cada dilluns, els treballadors del Metro de Barcelona volen pressionar TMB en la negociació del nou conveni col·lectiu de l’empresa.

Els sindicats i la direcció de TMB han mantingut diverses reunions les últimes setmanes, que no han servit per arribar a un acord que posi fi al conflicte pel conveni col·lectiu. La mediació del departament de Treball ha citat novament les parts a una reunió que tindrà lloc aquest dimarts, 27 de juny, a les dos quarts de dotze del migdia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona