Infraestructures i serveis

Divuit hores sense llum a Sant Jaume de Llierca

L’Ajuntament d’aquest municipi i el d’Argelaguer denunciaran Fecsa Endesa per la falta de subministrament, a causa de la tempesta, i la falta d’informació

Els 586 abonats a Fecsa Endesa del nucli de Sant Jaume de Llierca i els tres que hi ha al barri del Pont d’Argelaguer (situat a tocar de Sant Jaume) van estar sense llum durant moltes hores a partir de les sis de la tarda de dimecres, arran d’unes avaries causades per la tempesta que va afectar un sector de la demarcació. Una part considerable d’aquests afectats (441) no van tornar a rebre subministrament elèctric fins a les 12.20 h d’ahir, és a dir una mica més de 18 hores després que se n’anés la llum. En nombre de persones, la xifra d’afectats s’enfila a més de 900.

Perjudicats

Tanta estona sense electricitat va causar importants perjudicis a comerços i bars perquè se’ls va fer malbé part del gènere, així com a la fàbrica d’embotits Monter, que va haver de parar la producció. No obstant això, el gruix de les indústries de Sant Jaume, situades al polígon del Pla de Poliger, no van tenir problemes.

Un dels incidents deguts a l’avaria el va patir una dona gran amb mobilitat reduïda a qui l’apagada va sorprendre, sola, als baixos de casa seva, quan es disposava a fer servir la cadira elèctrica de pujar escales. No hi va ser a temps i va quedar atrapada durant tres hores. “Finalment la van haver de pujar en braços”, va explicar l’alcalde de Sant Jaume, Jordi Cargol.

Aquest alcalde i el d’Argelaguer, Artur Ginesta, van anunciar ahir que denunciaran la companyia elèctrica Fecsa Endesa, d’una banda, per la lentitud a l’hora de reparar la causa del tall i, de l’altra, per no haver-los donat informació més aviat. “Fins aquest matí, quan ja havien passat 16 hores, no he pogut parlar amb un directiu”, va manifestar Cargol, visiblement enutjat. “Fins aleshores, una empleada ens anava assegurant que ho repararien al cap de poc. Si haguéssim sabut que anava per llarg –hi va afegir Cargol–, hauríem pogut advertir la gent i hauríem pres mesures per minimitzar les conseqüències.” Segons aquest alcalde, diversos particulars també formalitzaran una denúncia.

Sis avaries simultànies

Fonts de la companyia elèctrica van justificar la lentitud de la reparació al·legant que la línia va tenir sis avaries al mateix temps i, a més, es van produir en punts de la xarxa de difícil accés, una circumstància que va fer retardar l’inici dels treballs. En la reparació hi van intervenir deu tècnics, repartits en quatre equips.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona