Veïns de Sant Adrià aconsegueixen que l'Ajuntament clausuri una antena de telefonia mòbil

El dispositiu estava instal·lat incorrectament i s'havia ampliat sense permís

De fet, al març prop de 600 veïns del barri adrianenc de Sant Adrià Nord van lliurar signatures a l'administració local exigint la desconnexió de l'aparell, assegurant que causava problemes greus de salut als residents i denunciant alguns aspectes de la seva instal·lació. En concret, el veïnat tenia dubtes de l'emplaçament de la presa de terra del dispositiu, garantint que aquesta no s'havia fet al soterrani de l'edifici. Llavors, però, la regidoria de Medi Ambient i Salut Pública de l'Ajuntament adrianenc va contradir els veïns responent-los que la instal·lació s'havia fet de manera correcta i que disposava de llicència ambiental. El veïnat, però, no va defallir en la seves reivindicacions i va forçar el consistori a comprovar exhaustivament les seves demandes. Unes reivindicacions que han acabat donant el seu fruit, ja que els serveis tècnics municipals han constatat que la companyia France Telecom estava incomplint la normativa, ja que havia fet constar que la presa de terra estava instal·lada als baixos de l'edifici quan, realment, l'havia col·locat a l'espai públic, en una plaça situada a pocs metres de la finca. A més, la companyia havia ampliat l'antena per permetre operar l'empresa Vodafone sense haver sol·licitat al consistori les corresponents llicències. El consistori va requerir France Telecom que regularitzés la situació, però la companyia s'hi va negar i fins i tot va augmentar la capacitat de l'aparell a l'agost. Passats els terminis legals, i amb el mandat judicial preceptiu, l'Ajuntament ha clausurat l'antena deixant-la inactiva.

Signatures en contra a Montgat

J.G.N.

Aquesta reivindicació veïnal, però, podria no ser l'única en ser satisfeta pel que fa a la instal·lació d'antenes de telefonia mòbil al Barcelonès Nord. A Montgat, a pocs quilòmetres de Sant Adrià, la voluntat municipal de col·locar un d'aquests dispositius a prop d'una escola ha motivat l'oposició frontal de veïns i pares i mares de l'Escola Marina. Contraris a la col·locació de l'aparell, ja han recollit més d'un miler de signatures –gairebé el 10% de la població censada a la vila– i, tot i que reconeixen que el repetidor es trobaria dins el perímetre legal permès, els signants creuen «imprescindible» aplicar «un principi de cautela» i allunyar la població de possibles perjudicis sobre la salut. Les reunions mantingudes amb el consistori han aconseguit aturar momentàniament el projecte, que serà revisat per l'Ajuntament passat Nadal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona