Infraestructures i serveis

Triplicaran l’espai de la biblioteca de Riells

Les obres acabaran abans del setembre, però l’equipament no obrirà fins per Nadal

La biblioteca de Riells i Viabrea triplicarà l’espai, passant dels poc més de 80 metres quadrats actuals fins arribar als 250 que tindrà. La principal intenció d’aquestes obres és ressituar la ubicació de la biblioteca, que actualment es troba dins de l’escola del municipi, per situar-la als aularis de l’ajuntament. Aquesta ampliació és una aposta decidida de l’equip de govern (ERC), que, a més, també invertirà en diverses millores a l’interior de la biblioteca.

Les obres principals es basen en la construcció d’una sèrie de porxades, com uns mòduls externs, que són les que permeten l’ampliació de la biblioteca. D’altra banda, tal com ha explicat el consistori, també cal l’adequació de diversos espais així com millores pel que fa als serveis. De fet, es preveu la instal·lació d’una xarxa wifi i d’uns nous ordinadors per als usuaris. També hi ha previst un espai per a les conferències i les xerrades.

L’alcalde de Riells i Viabrea, Josep Maria Bagot (ERC), ha volgut posar en valor aquesta ampliació, ja que permetrà millorar el servei públic que l’Ajuntament ofereix. A més, Bagot també ha destacat la intenció de destinar un espai per a la lectura infantil, i també el fet que aquestes obres permetran ampliar el fons actual de la biblioteca.

Operativa al setembre

La posada en marxa de la biblioteca, en la seva nova ubicació, està prevista per abans de l’inici del proper curs escolar (12 de setembre), tot i que l’adequació interior no estarà llesta fins al Nadal. Des de l’Ajuntament s’assegura que la inauguració, que encara no té una data concreta, es vol fer al setembre, tot i que, de la mateixa manera, s’afirma que la biblioteca no estarà cent per cent operativa fins al Nadal.

El cost de les obres és de 70.000 euros, tot i que l’adequació de l’interior farà apujar el cost total de la inversió fins als 105.000 o els 110.000 euros, segons indica l’alcalde.

LA XIFRA

105.000
euros
és el cost previst que podria tenir l’ampliació de la biblioteca així com l’adequació de l’espai interior.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona