Infraestructures i serveis

Municipal

Palafolls redueix el rebut de l’aigua ampliant un tram

Beneficiarà 700 famílies i baixarà un 20% de mitjana

La modificació suposa l’augment en el sector industrial

L’Ajuntament de Palafolls va aprovar en el darrer ple la modificació de les tarifes del servei d’aigua potable. La proposta defensada pel govern comporta, com a principals novetats, l’ampliació del tram de consum –que va dels 9 m³ als 15 m³– fins als 20 m³ evitant penalitzar les famílies que superaven el límit. Segons el regidor no adscrit de Serveis Públics, Martí Victòria, aquesta mesura beneficiarà unes 700 famílies del municipi i la mitjana de rebaixa del rebut se situarà en un 20%. “No complíem les recomanacions de l’ACA pel que fa a la mitjana de consum d’un usuari estàndard i amb els canvis s’equilibra en part la situació”, assenyala. La rebaixa en aquests rebuts, però, s’haurà de compensar a l’empresa gestora del servei, Sorea, que continuarà facturant el mateix. “S’incrementarà un 5% de mitjana en el tram industrial, que, pel que fa als comerços i petits establiments, representarà al voltant d’un 2,5% o un 2,9% de més en el rebut”, assenyala el regidor.

Les modificacions, però, no acaben aquí. Martí Victòria explica que les famílies formades per quatre membres o més en resultaran encara més beneficiades. “S’establiran uns metres cúbics de més en funció del nombre de persones i així en una família de quatre membres el tram augmentarà fins als 22 m³ i en el cas de cinc fins als 25 m³”, destaca el responsable de l’àrea. A més, els jubilats amb rendes baixes no pagaran la quota del servei de l’aigua, sempre que ho determini Serveis Socials, i es planteja la creació d’una tarifa específica en cas de fuita perquè els litres que es perdin es paguin més baixos de l’establert, a 0,72 m³. “Les modificacions s’han de sotmetre al vistiplau de la Generalitat i si les admeten i tot va bé al setembre ja es poden aplicar”, diu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona