Infraestructures i serveis

municipal

recollida selectiva

Sant Pol vol completar la recollida porta a porta en 4 anys

El 18 de setembre s’ampliarà aquest sistema de recollida de la brossa als carrers dels voltants de la plaça Anselm Clavé, separat del nucli urbà

El govern es planteja instal·lar càmeres de vigilància a les zones d’emergència

Sant Pol farà un pas més al setembre per consolidar el sistema de recollida porta per porta al municipi. Des del dia 18 està prevista l’ampliació als carrers Jordi Carrasco i Azemar, Via Augusta, Can Pi, Laietana, Herois Fragata Numància, Verge de la Mercè, Riera Vaquer, Verge de la Montserrat, Maria Pi i plaça Anselm Clavé. Una zona per sobre de la carretera N-II, a l’altre costat de l’hotel Gran Sol i lluny del centre urbà, on el sistema s’aplica des de fa anys. La mesura respon a l’interès del govern (PDeCAT i Junts) d’anar estenent la recollida porta per porta a la resta de nuclis habitats i d’urbanitzacions del municipi que actualment dipositen la brossa directament als contenidors. Aquesta duplicitat de sistemes en el tractament de les escombraries és, segons el govern, una situació puntual que es vol resoldre en benefici del sistema porta a porta en un màxim de quatre anys. El primer tinent d’alcalde i regidor de Medi Ambient, Ferran Xumetra (PDeCAT), defensa que ja ha arribat el moment de fer un pas més enllà. “Demanem la col·laboració ciutadana per tirar endavant un sistema que ens representa un gran esforç, però en què creiem fermament”, assenyala, i hi afegeix que “l’objectiu amb què treballem és que en el terme de Sant Pol es completi el porta a porta en els propers quatre anys”. Xumetra destaca que una àmplia col·laboració ciutadana pot obrir les portes a una rebaixa de la taxa d’escombraries i a altres beneficis en un futur proper. “Si fem bé la feina, aquest benefici hauria de repercutir en bonificacions per als ciutadans que la fan possible”, manté.

Paral·lelament a l’ampliació del sistema, s’anul·laran sis àrees de contenidors que actualment funcionen als voltants de la plaça Anselm Clavé. Des del govern, a més, s’està estudiant la possibilitat d’instal·lar càmeres de vigilància en aquestes zones d’emergència on hi ha els bujols de les diferents fraccions, “perquè s’ha detectat un desbordament de la brossa en determinats moments que no es pot permetre”. Ferran Xumetra avança que es treballa en l’horitzó de mantenir només un parell de zones d’emergència en tot Sant Pol un cop s’hagi generalitzat el sistema de recollida porta per porta. El tractament global de la brossa representa, per al municipi, una inversió anual de 425.000 euros.

LA FRASE

Si fem bé la feina el benefici hauria de repercutir en bonificacions per als ciutadans
Ferran Xumetra (PDeCAT)
primer tinent d’alcalde i regidor de medi ambient de sant pol


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona