Tres dies aïllats pel temporal

Els municipis afectats per la neu esperen poder tornar a la normalitat al més aviat possible

Una vegada el temporal de neu va remetre i es va aturar el vent, ahir la principal preocupació als municipis afectats per la nevada eren les plaques de gel que es van formar als carrers, a causa de les baixes temperatures.

Els més afectats van ser els pobles que ahir encara mantenien les vies tallades. No s'espera que la normalitat es restableixi avui al cent per cent, però tot depèn de la situació meteorològica. «Ara ens fa patir el glaç, que pot ser perillós segons les temperatures», va explicar ahir Josep Maria Castan, batlle de Cornudella del Montsant, al Priorat. En aquest municipi van estar prop de dos dies amb els accessos tallats i en espera de màquines llevaneu, però ahir al migdia ja es podia accedir al poble «amb cotxes tot terreny i cadenes», va comentar l'alcalde.

Neteja complicada

En municipis com ara Horta de Sant Joan, a la Terra Alta, ahir la situació encara era bastant complicada, tot i que per les carreteres d'accés ja s'hi podia circular, això sí, amb cadenes. «Estem acabant de netejar alguns punts d'accés complicats perquè puguin entrar al poble camions amb pinso», explicava ahir l'alcalde, Àngel Ferràs. El fred i el gel, però, van dificultar les tasques de neteja i, per això, es va advertir els veïns que no sortissin de casa. «La gent que ha necessitat alguna cosa ens ha trucat, i nosaltres els hem donat el servei» va afirmar Ferràs.

Més normalitat

En altres indrets, com ara Riba-roja d'Ebre, a la Ribera d'Ebre, la situació ja era gairebé de normalitat. «Vam fer una previsió correcta, i com que vam tirar sal el primer dia ens n'hem sortit bé», va assegurar l'alcalde, Josep Lluís Aparicio. La situació era semblant a Vilaplana, al Baix Camp, on el batlle, Tomàs Bigorra, va explicar que no hi havia cap problema de circulació: «Podem anar on calgui, només aconsellem prudència.»

Problemes de circulació

Segons fonts del Servei Català de Trànsit, ahir a la tarda encara hi havia una vintena de trams viaris de la demarcació de Tarragona afectats pel temporal de neu. Vies secundàries com ara la TV-2301 entre Conesa i Les Piles i la TV-7333 a la Fatarella encara estaven tallades. En dues carreteres –entre Cornudella de Montsant i Siurana, i Horta de Sant Joan i Bot, així com en el tram de la C-14 entre la Selva del Camp i Reus– era obligatori circular amb cadenes.

APUNTS DE NEU

Grups electrògens.
El subministrament d'energia elèctrica va quedar garantit dissabte a darrera hora de la tarda amb la instal·lació de grups electrògens. El servei es mantindrà fins que no s'hagi garantit el subministrament de la xarxa. Dissabte es va destinar una bona part dels recursos a solucionar la tallada del subministrament elèctric als municipis de l'interior, amb l'afectació d'uns 1.500 abonats.
Circulació ferroviària.
A causa del temporal de neu es va interrompre el trànsit ferroviari entre Reus i Lleida dissabte, 9 de gener. Els trens van deixar de recórrer aquest trajecte durant tot el dia. Segons fonts de Renfe, ahir al matí els trens ja circulaven amb normalitat, tot i que en la línia que connecta les Borges Blanques amb l'Espluga de Francolí es limitava la velocitat dels combois per precaució durant tot el matí. La connexió entre Reus i Móra la Nova es va restablir dissabte a les 12.49 h, després que la circulació estigués tallada des de divendres al matí.
Senyal de televisió.
El centre emissor de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals va començar a emetre ahir a última hora del matí, després de tres dies amb problemes. Els tècnics van poder accedir al centre emissor, situat al Mont Caro, al Baix Ebre, i reparar l'avaria, que va afectar un total de prop de 100.000 habitants de les comarques del Baix Ebre i el Montsià.
Operació Iglú.
L'Ajuntament de Tarragona ha posat en funcionament aquest cap de setmana l'operació Iglú, per donar aixopluc a persones sense sostre, a causa de l'activació del nivell 1 d'alerta del pla Neucat. L'operatiu ha disposat de dos furgons i una ambulància de la Creu Roja, dos vehicles de protecció civil, una treballadora social i una dotació de la guàrdia urbana,
Es manté la situació d'alerta.
Protecció Civil va rebaixar dissabte al vespre el nivell del pla Neucat, del d'emergència al d'alerta, que es va mantenir a causa del mal estat de les carreteres, afectades per la neu i les gelades. Ahir es va desactivar l'alerta del Procicat per risc de vent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona