Infraestructures i serveis

municipal

urbanisme

Urbanitzar una àrea industrial de Breda costarà un milió

El consistori actualitzarà el serveis del polígon de Cal Batlle, el 2018

Els propietaris finançaran la inversió

L’Ajuntament de Breda urbanitzarà l’any que ve l’àrea industrial de Cal Batlle. El consistori va tancar ahir el període de licitació de les obres, que consistiran en l’actuació dels serveis del polígon. L’alcalde, Dídac Manresa (ERC), explica que la vintena de propietaris de les empreses que estan establertes a Cal Batlle finançaran la inversió, que s’acostarà un milió d’euros.

A Cal Batlle ja es va començar a actuar en una part del clavegueram, l’any passat. La segona fase d’urbanització del sector, conegut com a UA16, inclou l’asfaltatge del final del carrer Sant Francesc i dues vies més. “Aquest polígon es va semiurbanitzar als anys vuitanta [del segle passat]. Ara està en sòl industrial no consolidat; el que hem de fer és que tingui totes les condicions per poder donar les llicències ambientals i d’activitats quan les empreses vulguin instal·lar-se”, assenyala l’alcalde bredenc.

El projecte de la segona fase de Cal Batlle es va aprovar de manera inicial en el ple del 27 de març, amb els vots de l’equip de govern, d’ERC, i les abstencions de CiU, Tots per Breda i la CUP. Les obres permetran, entre altres coses, instal·lar la connexió de la xarxa d’aigües pluvials i residuals, les xarxes d’electricitat i aigua i construir voreres.

Nous indicadors

D’altra banda, l’Ajuntament ha instal·lat indicadors per facilitar l’accés a les zones industrials, Cal Batlle, Repiaix, Camí de les Aigües i Can Guilleumes. “Es tracta d’un reforç visual que permet identificar de la forma més ràpida possible el destí i arribar de forma directa.” La senyalització s’ha completat amb una de sortida de les zones industrials cap a la sortida “més senzilla”, tant en direcció a Arbúcies com en direcció a Riells i Viabrea i Sant Celoni.

LA FRASE

Per primera vegada a Breda hi haurà sòl industrial apte, quan s’acabin les obres [el setembre del 2018]
Dídac Manresa
alcalde de breda (ERC)

La fibra òptica es desplegarà a partir del gener

La urbanització del sector urbanístic UA16, al polígon de Cal Batlle, arribarà l’any que ve acompanyada del desplegament de la fibra òptica al nucli de Breda i a les zones industrials. L’alcalde, Dídac Manresa, confirma que han arribat a un acord amb una empresa perquè el servei es desplegui a partir del mes de gener. La fibra òptica hauria d’estar funcionant a mitjan any que ve, calcula Manresa.

D’altra banda, fa dues setmanes, l’Ajuntament va convocar una desena d’empresaris a la sala de plens del consistori per a la taula empresarial i industrial. També hi van participar responsables de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona