A Capafonts ja tenen cobertura

Als seus veïns no els preocupava tant fer servir el mòbil com tenir senyal de TDT, un servei que també reben de la mateixa instal·lació

Des de dijous passat, els veïns de Capafonts ja tenen cobertura de telèfon mòbil. Com que la instal·lació que els en proporciona està operativa des de la setmana passada, només una companyia, Movistar, té cobertura a la zona. Alguns veïns suposen que la resta de companyies telefòniques s'hi aniran afegint: «Se suposa que acabarem tenint cobertura de totes les companyies, almenys és el que seria lògic», diu un dels veïns. Estan contents amb la cobertura que tenen aquests primers dies. Tot i l'escepticisme d'algun veí, els que tenen cobertura no han tingut cap problema: «Funciona bé quan arribes al poble, per la carretera hi ha alguna zona on es perd, però en general va bé.»

L'estructura que s'ha instal·lat a prop del poble no només dota de cobertura el municipi de Capafonts. Segons els mateixos veïns, «pràcticament tota la vall del Brugent» es beneficiarà d'aquesta cobertura. L'antena no dóna només cobertura de telèfon mòbil. També serveix perquè els televisors de la vall puguin rebre senyal de Televisió Digital Terrestre (TDT). «Ja era hora», opinen alguns vilatans de Capafonts.

Fins ara els capafontins acceptaven amb resignació el fet de no poder fer servir el mòbil al municipi. Com que fins la setmana passada no havien tingut mai cobertura, ja hi estaven habituats. «Si no pots fer servir el mòbil, no l'utilitzes, com que no l'hem pogut fer servir mai, ja hi estàvem acostumats», comenten els veïns. Fins dijous passat, no hi havia cobertura fins als municipis de Mont-ral o Prades (a onze i sis quilòmetres de Capafonts, respectivament).

El que sí que preocupava els veïns de Capafonts era la cobertura de TDT. Tenien por que es fes efectiva l'apagada analògica abans que ells poguessin rebre senyal de TDT. «Per sort ara ja està tan solucionat com a tot arreu», ironitzava aquest cap de setmana un veí. Afirmen que tenen «els mateixos problemes» amb la recepció del senyal de TDT «que a qualsevol altra zona; quan falla el senyal no veus neu, ho deixes de veure tot».

Malgrat les crítiques a la recepció de TDT, hi ha alguns habitants de Capafonts que creuen que els problemes que puguin tenir ara s'acabaran arreglant: «El mòbil funciona bé, suposo que la TDT també hi acabarà funcionant.»

Altres aplicacions

Els veïns també afirmen que la instal·lació pot servir de repetidor de freqüències de ràdio, un ús que tot i que ells no utilitzaran «pot servir als Mossos, per exemple, si s'adapta l'antena».

Els serveis de Protecció Civil, els Mossos d'Esquadra o els serveis de carreteres de la Diputació de Tarragona podrien ser alguns dels que es beneficiessin d'aquesta torre com a repetidor de ràdio, segons els veïns. Els capafontins tenen diferents opinions sobre la instal·lació. Els que tenen mòbil es mostren satisfets, els que no en tenen no veuen quina utilitat trauran de la torre a banda de poder veure la televisió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona