Caldes d'Estrac diu que l'estafaven amb un 35% més de tones de brossa

L'estalvi es destinarà a la fracció orgànica

Segons les dades de l'Ajuntament, en els darrers tres mesos i mig de l'any 2009 les tones de brossa que s'han portat a la planta de tractament de Mataró ha estat de 431,08 tones, mentre que en el mateix temps de l'any anterior se n'havien facturat 582,90. La diferència és, doncs, de 151,82 tones, cosa que representa una quarta part menys. A més, segons el consistori, aquestes diferències en el volum de la brossa ja es feien evidents el 2003, quan es van facturar fins a 577 tones. Així es posa de manifest segons el govern de CiU la «malifeta» de l'empresa i també la falta de control de l'Ajuntament, aleshores governat pel PSC.

L'alcalde, Joaquim Arnó (CiU), s'ha lamentat de la situació i de la impunitat amb què l'empresa va actuar: «Per culpa de les factures inflades, els caldencs han pagat durant molts anys força tones de més que no els corresponien i a un preu molt superior. Si repartim l'import total entre els aproximadament 1.800 habitatges, resulta que cada família ha pogut pagar uns 21euros de més cada any.»

Les xifres obtingudes fins ara situen el valor de l'estafa en més de 40.000 euros, segons el govern. Si la diferència de les 151 tones s'hagués pagat hauria suposat un cost pel municipi de 12.268 euros, resultat de multiplicar les tones pel preu de 81,25 euros que la planta cobra per tona d'excedent. Segons l'alcalde, el fet de descobrir que s'estava pagant de més permetrà afrontar la recollida de la fracció orgànica sense que això repercuteixi sobre el rebut de les escombraries. Per l'oposició, aquestes xifres no quadren des del moment que el pressupost per aquest any ja preveu un increment de 70.000 euros en el servei de la brossa, que és l'import que costaria la implantació de la fracció orgànica. Els socialistes posen en dubte les dades a les quals no han tingut accés i recorden que ells van denunciar l'any passat que es cobrava més per la taxa de la brossa del que realment costava el servei. Afegeixen que el jutge és qui ha de dir l'última paraula i que el govern té pendent l'adjudicació a una altra empresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona