Infraestructures i serveis

Dispositiu per no col·lapsar la travessera de les Preses

Els Mossos faran una barrera amb cons de senyalització a tot el tram per prohibir-hi els girs a l’esquerra

Aquesta mesura s’aplicarà els festius d’aquesta Setmana Santa i en les hores punta

Els Mossos d’Esquadra i el Servei Català del Trànsit aplicaran restriccions a la travessera de la C-63 al seu pas per les Preses per evitar que es repeteixin les cues quilomètriques els dies d’aquesta Setmana Santa en què es registra una major afluència de vehicles, amb més de 7.000 vehicles diaris.

Els anys anteriors, les cues han arribat puntualment a l’accés a Olot i, per l’altre extrem, al giratori d’accés al túnel. És la novena Setmana Santa amb el túnel de Bracons obert, però sense la variant del nucli de les Preses construïda. Es tracta de la travessera de la carretera C-63 (Olot-Santa Coloma de Farners); però, al marge de la nomenclatura oficial, és l’últim tram de l’eix Vic-Olot pel túnel de Bracons i per tant la connexió de la Garrotxa amb la Catalunya Central.

Aquestes restriccions comportaran la prohibició de fer girs a l’esquerra, amb l’objectiu de no alentir més encara la circulació per la travessera urbana de les Preses.

Es tracta d’un dispositiu temporal que s’aplicarà entre les deu del matí i les dues de la tarda, els dos caps de setmana del període de vacances, començant avui mateix, i també dilluns de Pasqua. L’aplicació serà flexible en hores punta i dies en funció del trànsit. Els Mossos d’Esquadra distribuiran cons de senyalització al llarg de la mitgera de la travessera per evitar els girs a l’esquerra.

Així, els conductors de vehicles que circulin en direcció a Olot i que vulguin fer girs a l’esquerra, majoritàriament els que han d’accedir a la carretera de Sant Privat i el Mallol, hauran de recórrer tota la travessera fins a una mena de giratori improvisat a l’altura del pont posterior a la farmàcia on podran canviar de direcció. Aquest dispositiu hauria de permetre en tot moment que els veïns d’un costat i l’altre de la travessera puguin passar sense problemes, a diferència dels anys anteriors.

Mentre es mantingui operatiu aquest dispositiu, hi haurà la presència d’agents dels Mossos d’Esquadra, informació gràfica i senyals de trànsit al principi i també al final del tram.

Cal recordar que, des de l’obertura del túnel de Bracons, està restringida la circulació de camions de gran tonatge a tot l’eix Vic-Olot si no tenen punt d’origen o arribada a la Garrotxa o a Osona. Es tracta d’una mesura per evitar col·lapses a la travessera de les Preses i al vial Sant Jordi d’Olot, en espera de la nova variant, ara encara en procés de definició.

LA DATA

6
dies
són els escollits per aplicar les restriccions, el 24, el 25, el 30 i el 31 de març i l’1 i el 2 d’abril.

LA XIFRA

7.000
vehicles
passen de mitjana per la travessera de les Preses els dies festius i sobretot en períodes de vacances.

LA DATA

03.04.09
és el dia en què
es va inaugurar Bracons i des d’aquell moment hi ha molt de trànsit a les Preses, els festius.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona