Infraestructures i serveis

Autoritzen l’ús de tanatori en zones industrials de Lloret

La comissió d’Urbanisme avala la modificació del POUM del maig del 2017

Els emplaçaments més probables de l’equipament són a prop de la comissaria de la policia i el Water World

La comissió d’Urbanisme de Girona ha avalat la modificació puntual del pla general de Lloret del 15 de maig del 2017. Això vol dir que permetrà l’ús de tanatori en zones industrials del municipis (de 2a, 3a i 4a categoria). Segons fonts de l’Ajuntament, els emplaçaments més probables serien a l’entrada del poble des de Vidreres, en terrenys a prop de la comissaria de policia local i el parc aquàtic Water World, en un sector conegut urbanísticament com a “sector de dinamització econòmica”.

La modificació de l’article 115 del POUM de Lloret ja indicava que es permetria l’ús de tanatori i serveis funeraris en sòl urbà, que fins llavors no estava previst. L’Ajuntament considera que el futur servei ajudarà a desenvolupar el sector. La comissió d’Urbanisme de la Generalitat ha confirmat que perquè l’autorització del tanatori entri en vigor cal que els futurs promotors compleixin els requisits legals.

Edificació aïllada

La modificació del pla general també preveu que l’equipament de tanatori pugui anar en una edificació aïllada “respecte de cap altre edifici”, cosa que podria fer possible la implantació de la nova activitat al Rieral. L’Ajuntament té concedida la gestió del cementiri municipal a una empresa, però el lligam està a punt de vèncer.

S’ha de recordar que fa dos anys i mig l’empresa de serveis funeraris Mémora havia mostrat molt d’interès en uns terrenys de 29.200 m² al sector del Torrent del Mal Compàs, entre Lloret i Blanes i on hi havia hagut la discoteca Pacha, per construir-hi un tanatori i un crematori. El servei de crematori, però, està previst a la urbanització de la Costa d’en Gallina [vegeu peça].

LA DATA

20.03.18
Dia en què
la comissió d’Urbanisme va avalar que hi hagi l’ús de tanatori en zones industrials de Lloret de Mar

A la Costa d’en Gallina, el futur crematori

El pla general de Lloret de Mar preveu que el futur crematori s’instal·li en una zona qualificada de “cementiri paisatgístic”. Aquests terrenys municipals a la urbanització de la Costa d’en Gallina, un cop superat el Papalús, ja estan qualificats de tanatori i crematori en el pla general. La Costa d’en Gallina és entre Lloret i Blanes, i els terrenys per al futur crematori estan apartats de la GI-682, afirmen fonts de l’Ajuntament. A les zones industrials, només hi podrà haver ús de tanatori i serveis funeraris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona