Infraestructures i serveis

L’ACA subvenciona un segon pou al Ter per abastir la Bisbal

És una de les actuacions de l’ens per millorar l’abastament, amb un total de 480.871 euros a la demarcació

Les xarxes Daró-Ter; Palafrugell, Begur, Pals, Regencós i Torrent, i Pau-Pedret concentren els recursos

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha resolt el repartiment d’ajuts per a la millora de les xarxes d’abastament supramunicipals en alta, per optimitzar la gestió i la distribució d’aigua, i incrementar la seva disponibilitat i garantia. Dels 5,2 milions que l’ens de la Generalitat planeja subvencionar al conjunt del país, 480.871 es concentraran a les comarques gironines de l’Empordà. I entre les actuacions previstes, a Fontanilles, hi ha l’obertura del segon pou de la Comunitat Intermunicipal Daró-Ter.

Aquesta intervenció és reivindicada des de fa pràcticament dos anys pels ajuntaments de la Bisbal i Forallac, arran de la crisi oberta l’agost del 2016 com a conseqüència de la sequera i el baix nivell dels aqüífers del Daró, que va provocar un increment de la concentració de pesticides a les aigües freàtiques durant dues setmanes. L’episodi va obligar els dos municipis a instal·lar uns filtres provisionals de lloguer que continuen actius i que han neutralitzat excessos d’altres productes químics agraris amb posterioritat. El cabal de l’únic pou de Fontanilles dilueix les anomalies en condicions normals, però s’ha mostrat insuficient en casos extrems a les captacions al Daró. També és una solució més econòmica que allargar la conducció del Consorci Costa Brava des de Torrent fins a la zona.

L’ajut implica una subvenció de 91.294 euros per a una obra que en costarà, segons el pressupost, més de 169.000, però els ajuts aprovats per al conjunt del Baix Empordà pugen fins als 367.710 euros, amb la connexió del nucli de Serra de Daró i un reforç del bombament cap a Forallac i la Bisbal. En el cas de la Mancomunitat de Palafrugell, Begur, Pals, Regencós i Torrent, faran millores a l’ETAP de Torrent i renovaran una secció de la canonada de Quermany, a Regencós. A l’Alt Empordà, 113.160 euros es destinaran a la Mancomunitat Intermunicipal d’Aigües de Garriguella, Vilajuïga, Pau i Palau-saverdera, per bastir la connexió en alta entre Pau i Pedret i Marzà i el subministrament als masos de Pau.

LA XIFRA

169.627
euros
és el pressupost per obrir un segon pou a l’aqüífer del Ter a Fontanilles, 91.294 dels quals aportats per l’ACA.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona