Infraestructures i serveis

El PDeCAT i GdC veuen urgent un nou contracte de neteja guixolenc

El ple aprova destinar 39.616 euros al reforç estival del servei i el govern “properament” convocarà el concurs

El ple de Sant Feliu, en una sessió extraordinària celebrada dijous, va aprovar el destí d’una partida de 39.616 euros per al reforç d’hores i freqüències de recollida de contenidors per part de la concessionària del servei de neteja viària i de platges, residus i deixalleria, Cespa. El punt es va aprovar amb els vots del govern (TSF, ERC i el PSC) i fins i tot el PDeCAT. Però va donar peu a les queixes d’aquesta darrera formació i del portaveu de Guíxols des del Carrer (GdC) per la falta de notícies d’una nova concessió per a la recollida de residus –l’actual, després d’una dècada de vigència i queixes, està prorrogat des del 2016 i probablement s’haurà de tornar a allargar de manera transitòria a partir del 30 de setembre.

Lloveras va criticar el nou “pegat” a un contracte “obsolet i caduc”, i també la nova injecció suplementària perquè, per les condicions de creixement del municipi en els darrers anys, l’únic argument seria l’ampliació a Punta Brava, recepcionada en el període. Per la seva banda, Ligero va recordar els tres anys que fa pràcticament de la pròrroga i que encara no s’ha convocat l’oposició a cap reunió per participar del debat sobre el nou model.

El govern encara hi treballa

El portaveu de l’executiu, el republicà Jordi Vilà, molest amb els retrets, va negar que el suplement sigui cap pedaç i el va atribuir a la gestió per dotar de més recursos un contracte que Ligero li va recordar que ja criticava quan era a l’oposició. Vilà li va replicar que CiU no va deixar preparada la concessió, i va anunciar que “properament” hi haurà novetats, que l’alcalde, Carles Motas, va concretar una mica més: “D’aquí a setmanes.”

El primer tinent d’alcaldia, Josep M. Muñoz, va argumentar que és un concurs complex, amb el marc legal canviat de la llei de contractes, i que volen situar en un escenari –dels múltiples que han considerat– idoni per a un municipi turístic mitjà que a l’estiu dobla amb escreix la població. I, com a exemple de les possibilitats, va esmentar la darrera innovació d’identificar cada bossa particular amb un xip per saber qui recicla i el volum de resta de genera cada llar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona