Infraestructures i serveis

Obre el centre de la gent gran de la Vall d’en Bas

Ho fa vuit anys després d’haver-se iniciat i amb places públiques vinculades

El centre de serveis per a la gent gran de la Vall d’en Bas, situat a Sant Esteve d’en Bas, es posa en marxa vuit anys després d’haver-se iniciat. Per això, l’alcalde, Lluís Amat, ha recordat “el gran esforç” que ha hagut de fer el seu equip a l’Ajuntament per reactivar aquest projecte heretat de l’anterior govern local. Amat ha subratllat el suport que han obtingut dels serveis territorials del Departament de Treball, Afers Socials i Família per aconseguir-ho, i per aquest motiu ja tingut un record especial per Dolors Bassa. “Continua essent la consellera i li faré saber que allò que va visitar i que era un projecte ara ja és una realitat”, ha indicat. Lluís Amat ha recordat que havien pres el compromís d’obrir el centre aquest mes de juliol i ha insistit a informar que està obert a tots els garrotxins.

L’obertura formal es du a terme, doncs, aquesta setmana, en què tothom qui vulgui es podrà informar dels serveis que ofereix aquest nou equipament i, si ho vol, ja podrà començar a utilitzar. “Vull recalcar que el més important, però, no és el continent, sinó el contingut. Volem prioritzar l’atenció a la gent gran, volem crear un model d’atenció a l’usuari”, ha sentenciat.

En aquest mateix sentit, la directora del nou centre de serveis per a la gent gran de la Vall d’en Bas, Roser Caparrós, ha explicat que l’equipament és ideal per la seva privilegiada ubicació, però que ara treballaran per generar confiança. “Ho volem fer molt bé i per fer-ho tenim un capital humà amb coneixements i actitud”, ha dit. Per la seva banda, el gerent de l’empresa concessionària de la gestió del centre, Marc Roca, ha coincidit amb Caparrós que és un privilegi haver pogut estrenar-lo i ha recordat “l’odissea” que han passat per aconseguir-ho des que el 2015 van signar la constitució de la societat que se n’encarrega.

El centre ha obert amb 42 places de residència i 60 de centre de dia públiques vinculades, és a dir, amb ajudes de l’administració. Té, no obstant, molta més capacitat, especialment a la reserva d’espai que s’ha fet en una de les dues ales que conté l’edifici.

L’accés és per la carretera de Cantonigròs, la que també du fins a l’encreuament amb els Hostalets d’en Bas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona