Infraestructures i serveis

El tren de la costa, objectiu de grups de joves que volen anar a la platja sense pagar

Tres combois entre Figueres i Portbou van acumular divendres retards i incidències

L’incivisme dels furtius va obligar a fer un transbord a Vilajuïga

Tres combois de la línia del tren de la costa entre Figueres i Portbou van acumular aquest passat divendres retards d’entre trenta minuts i una hora i mitja (d’entre trenta i vuitanta minuts, segons Renfe). Les incidències van ser degudes a l’incivisme provocat per grups de joves que pretenien desplaçar-se a les platges del nord de la Costa Brava i tornar-ne sense el bitllet de tren corresponent.

Fonts de la companyia Renfe confirmen que la incidència més important va afectar la línia RG1 (que surt de Maçanet a les 13.30 h i amb arribada prevista a Portbou a les 14.57h), quan a Figueres el revisor del tren va detectar uns viatgers sense el bitllet de transport corresponent. En aquests casos el protocol de la companyia ferroviària estableix que es reclama el pagament immediat del viatge (a banda d’una multa). Però davant el rebuig dels infractors per identificar-se el revisor va reclamar la intervenció dels Mossos d’Esquadra, que van fer baixar del tren dos viatgers. El comboi va reprendre el trajecte, malgrat aquest primer retard, però ja havien començat les corredisses pels vagons d’altres viatgers furtius que havien esquivat el control.

Transbord a Vilajuïga

A Vilajuïga tres d’aquests joves –segons fonts dels Mossos d’Esquadra– van activar reiteradament l’alarma que obliga a aturar el tren, amb l’agreujant en aquest cas que un cop comprovat que es tractava de falses alarmes no es va poder reactivar el sistema, de tal manera que les portes dels vagons es podien obrir durant el trajecte, amb el perill que això comporta per a la resta de viatgers. A causa d’aquesta incidència, tots els viatgers van haver de baixar a Vilajuïga i esperar un transbord al tren següent. Segons usuaris afectats per aquestes incidències que s’han posat en contacte amb aquest diari, els retards provocats per aquest cúmul d’incidències van superar una hora i mitja.

Els usuaris habituals del tren de la costa també destaquen que aquestes incidències, bretolades, actes d’incivisme i fins i tot furts són recurrents a l’estiu en aquesta línia, degut per la presència de grups de joves que es traslladen a les platges mirant de no pagar el preu del transport, i reclamen més presència policial o de vigilància per la situació d’inseguretat que es genera entre els viatgers diaris i els turistes. Aquesta situació, segons els mateixos usuaris, s’afegeix a les mancances i als retards per avaries que també sovintegen en aquesta línia i que fan que cada vegada més els usuaris desconfiïn del servei. Renfe, per la seva banda, només admet la coincidència d’incidents en tres trens en un sol dia i destaca l’obligatorietat de pujar als trens amb un bitllet de transport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona