Infraestructures i serveis

Endesa renova al Barcelonès 100 km de xarxa i centrals

Canvia cablejat i posa noves línies a més d’habilitar els centres que abasten els domicilis per al telecomandament

Endesa invertirà en tres anys 25,7 milions al Barcelonès per renovar cent quilòmetres de cables soterrats de mitjana tensió i habilitar 380 centres de transformació urbans per tal que siguin telecomandats des del centre de control de Barcelona.

Pel que fa al cablejat i la configuració de noves línies soterrades, la companyia invertirà 17 milions en el trienni 2018-2020 pel que fa a la mitjana tensió. A més de substituir cables vells, també s’estendran noves línies per reforçar la resposta de la xarxa a futures incidències. En aquests moments, per exemple, la companyia està renovant 500 metres de cable soterrat al carrer Calàbria de Barcelona entre les cruïlles de Còrsega i Mallorca. A més de canviar el cable, aquesta línia permetrà connectar les subestacions d’alta tensió d’Urgell i la Torrassa per poder garantir des de qualsevol de les dues el subministrament a tots els clients als quals donen servei quan hi hagi una incidència en una d’elles. La renovació del cablejat també s’aprofita per substituir línies d’11 kV per altres de 25 kV. Jorge Sánchez, responsable d’explotació de mitjana i baixa tensió del Barcelonès sud, explica que prop del 70% del cable es renova, mentre que el 30% restant és ampliació de la xarxa.

Es tracta d’una actuació en cent quilòmetres de xarxa dels 4.200 que hi ha a la comarca i que implicarà també la modernització de 180 centres de transformació –les centrals que en soterranis o plantes baixes dels immobles transformen la mitjana tensió en baixa tensió per abastir els domicilis i negocis.

En aquests centres s’introduirà tecnologia més moderna per millorar la seguretat dels operaris que hi han de treballar i per reforçar la resistència als ambients humits i d’alta salinitat.

D’altra banda, s’inverteixen 8,7 milions per preparar fins a 380 centres de transformació perquè puguin ser telecomandats des del centre de control que la companyia té a Barcelona. Per mitjà d’equips d’actuació remota i comunicacions, les maniobres que s’han de fer en un centre concret en cas d’avaries es poden realitzar a distància reduint el temps de localització d’avaries i el temps d’interrupció del subministrament elèctric.

Al Barcelonès només queden 100 km de xarxa aèria al Tibidabo i 4 més a la Zona Franca, mentre que la resta dels 4.200 km ja estan soterrats.

LA XIFRA

4.200
quilòmetres
de cables conformen la xarxa elèctrica de Barcelona. Només uns 100 són aeris i la resta, soterrats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona