Descarten el centre de BTT projectat a Capafonts i Prades per falta de finançament

La demarcació n'és deficitària i només n'hi ha un a Mont-roig

Dels 17 centres de BTT que hi ha a Catalunya, tan sols un és a la demarcació, a Mont-roig del Camp, cosa que converteix Tarragona en el territori amb menys implantació d'aquests tipus d'espais dedicats a la pràctica de la bicicleta de muntanya. Fa més o menys cinc anys el Consell Comarcal del Baix Camp va impulsar un altre centre d'aquestes característiques a Prades-Capafonts, que no es va materialitzar per falta de pressupost –es necessitaven uns 35.000 euros– i que hagués posat a disposició dels usuaris 250 quilòmetres de rutes per la comarca. La xarxa de camins senyalitzats tenia, segons l'avantprojecte, dos punts de trobada, un a Prades i un altre a Capafonts, tot i que en una darrera proposta es va valorar la possibilitat d'habilitar la recepció dels ciclistes en un alberg de Cases Natura, cosa que finalment també es va descartar. Jordi Gomà, responsable de l'àrea de Turisme del Consell del Baix Camp, indica que el tema del finançament va condicionar l'adequació de l'espai físic de la seu del centre i la viabilitat del projecte, que es va aparcar. Aquest tipus de servei, sobretot està enfocat a un públic familiar, però segons Gomà qui realment acaba utilitzant les rutes senyalitzades són esportistes semiprofessionals.

Des de l'any passat i dins el pla de foment turístic, el Consell Comarcal del Baix Camp treballa per potenciar el turisme d'interior, en la creació de rutes a peu per la zona –adequar-ne algunes en bicicleta–, i en la creació de centres d'interpretació, com el que preveu obrir-se a Prades, dedicat a la serralada de les Muntanyes de Prades.

A Montblanc, tampoc

El centre de BTT Capafonts-Prades preveia obrir les portes a mitjan 2007 i incloïa la possibilitat d'afegir-hi més rutes entre el Priorat i la Conca de Barberà. Anteriorment, a la Conca, i a través de l'àrea de Turisme de l'Ajuntament de Montblanc, s'havia impulsat la creació d'un centre de BTT, amb seu a les instal·lacions del càmping Montblanc-Park, que finalment tampoc no va materialitzar-se per falta de diners.

El centre de BTT Mont-roig del Camp-Miami Platja, l'únic que és operatiu a la demarcació i que gestiona des de fa vuit anys el Patronat de Turisme del municipi, disposa de 143 km repartits en deu rutes senyalitzades.

ERC de l'Espluga en proposa un altre

C.g

El grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí ha presentat una moció perquè el consistori accepti la creació d'un centre dedicat a la bicicleta de muntanya amb seu al nou edifici de recepció de la Cova de la Font Major. La proposta d'ERC insta a promoure des de l'Ajuntament la cultura de la bicicleta a través del centre de BTT i l'argumenta fent constar que el municipi té com a prioritat el desenvolupament turístic amb centenars de quilòmetres de camins al terme i a la comarca, que disposa d'una entitat, el BTT de Francolí, i d'un espai de recepció de visita a la cova, condicions indispensables per a la creació d'aquests equipaments.



Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona