Infraestructures i serveis

L’Ajuntament de Vidreres inverteix més de set milions d’euros aquest mandat

L’alcalde lloa les obres a l’escola Sant Iscle, la millora en el servei de l’aigua i la urbanització del nucli antic

El pressupost per al 2019 és de 8,3 milions

L’Ajuntament de Vidreres haurà invertit al final del mandat més de set milions d’euros. L’alcalde, Jordi Camps (CiU), valora que l’equip de govern hagi desencallat obres pendents des de fa molts anys i considera que la gestió ha estat l’adequada. L’Ajuntament avança 2,9 milions d’euros per a la nova escola (modular) Sant Iscle i ha començat l’última fase de la urbanització del nucli antic (1,2 milions).

En el ple de dimarts passat, l’equip de govern va aprovar el pressupost (8,3 milions) per al 2019, 400.000 euros més que el del 2018 (7,9 milions). CiU hi va votar a favor, i els grups de l’oposició (el PSC, ICV-EUiA i ERC) es van abstenir. Camps va fer un balanç satisfactori de la feina feta. Va recordar que, per exemple, als carrers del nucli antic “fa temps que s’hi haurien d’haver fet les obres”. “Els veïns es trobaven que quan plovia els rebufava l’aigua i les aigües plujanes es barrejaven amb les brutes”, va assenyalar.

Fa un parell de setmanes van començar les obres de la tercera fase de la urbanització, que inclouen, entre altres, els carrers Jaume Ferrer, Santa Maria i Orient. “Després de dos anys de reunions amb els veïns perquè poguessin triar com havia de ser la urbanització, al final es va acordar que pagarien un 15% [a través de contribucions especials]”, va assenyalar Camps.

“Les coses importants”

El dia 4, l’alcalde va destacar “l’esforç” del consistori per fer viables “les coses importants” que faltaven al poble. Per exemple, el consistori canviarà les columnes i els llums de l’enllumenat públic, que serà més eficient. La inversió és d’1,3 milions d’euros. A més, preveu fer un centre de dia a l’antiga escola Sant Iscle, amb un cost de 750.000 euros.

D’altra banda, l’Ajuntament començarà la segona fase de les obres per municipalitzar el servei de l’aigua. L’adjudicació, distribuïda en dues fases, s’ha fet per un import d’1,2 milions d’euros, dels quals l’ACA en pagarà 500.000. Les obres començaran a principis de gener i permetran connectar la instal·lació feta a la xarxa de les empreses que presten el servei amb els dipòsits municipals de Vidreres. Caldrà fer una canonada de 12 km. Hi treballaran, alhora, Assa, de Cornellà del Terri, i Sorea.

LA XIFRA

8
vots
a favor (de 12) va rebre el pressupost per al 2019 (8,3 milions). El PSC (2), ICV-EUiA (1) i ERC (1) es van abstenir.

LA DATA

04.12.18
Va ser
el dia del ple de Vidreres en què es va aprovar el pressupost per al 2019 (8,3 milions d’euros).

“No hi haurà perjudici per a l’Ajuntament”

L’alcalde de Vidreres afirma que les inversions d’aquest mandat “no perjudicaran” l’Ajuntament. “Tant des de l’àrea d’intervenció municipal com des de la Generalitat ens han autoritzat a fer el que fem”, diu. Segons Camps, l’endeutament de finals d’any serà del 73%; d’aquí a un any serà del 69%, i d’aquí a dos, del 40%. L’ACA paga mig milió per a la segona fase de les obres de l’aigua i la Generalitat haurà de tornar més d’1,5 milions d’euros de l’escola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona