Infraestructures i serveis

L’AMB suspèn la licitació del contracte de l’Aerobus per l’expedient obert per l’Autoritat Catalana de la Competència

Una de les empreses que opta al servei està indirectament vinculada amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona

El Consell de l’autoritat Metropolitana del Transport ha suspès la licitació del contracte de l’Aerobus després que l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) obrís a finals de novembre un expedient sancionador contra les empreses participants en el concurs per fer-se amb el servei, valorat en 89,5 milions d’euros. Segons l’ACCO, un grup de cinc empreses (Tusgsal, Cinesi, Transports Ciutats Comtal, SGMT –participada per Tugsal i TCC encarregada del servei actualment– i Alcoyana) haurien coordinat presumptament el seu comportament per alterar el concurs, a més d’un possible conflicte d’interès entre l’AMB i l’oferta provisionalment guanyadora (la UTE formada per Tusgsal, TCC i SGMT), ja que Transports Ciutats Comtal és una societat participada per TMB i la mateixa AMB juntament amb Moventia. Tot i l’expedient, el servei es continuarà prestant amb normalitat.

L’ACCO va posar en coneixement aquests fets a l’AMB, ja que el contracte no ha estat formalment adjudicat, i de l’Oficina Antifrau de Catalunya davant el conflicte d’un contracte licitat per l’AMB i que la pròpia AMB hi participa indirectament en una de les empreses.

Finalment, el Consell Metropolità de l’AMB ha optat per suspendre la licitació fins que es resolgui l’expedient tramitat per l’Autoritat Catalana de la Competència. En un comunicat, l’AMB ha defensat que el concurs i la licitació de l’Aerobus s’ha dut a terme de “forma clara i transparent, amb tots els requisits legals i amb total transparència”. A més, ha assenyalat que la investigació se centra en “l’àmbit de les empreses i no en la realització del concurs ni en el procés de licitació per part de l’AMB”.

L’AMB manifesta que aquesta decisió s’ha pres tenint compte que la licitació encara no es troba adjudicada i que l’empresa més ben classificació “podria estar implicada en una conducta restrictiva de la competència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona