Infraestructures i serveis

La prova de la nova recollida d’escombraries d’Olot es pactarà amb els veïns

S’experimentarà l’ús de contenidors que s’obriran amb targetes personals en uns quants carrers concrets, per després desplegar-lo a la resta de la ciutat

La imminent prova pilot del nou sistema de recollida selectiva d’escombraries d’Olot passarà primer pel sedàs de l’opinió dels veïns directament afectats, abans d’iniciar-la. L’Ajuntament estudia diversos espais on experimentar-ho, dels quals ha transcendit l’opció d’un o diversos carrers del barri de Pequín. El tinent d’alcalde Josep Berga ha subratllat aquesta setmana que el lloc escollit es vol consensuar amb els que haurien de participar en la prova. La decisió dependrà essencialment de qüestions tècniques i no es prendrà fins que no hagin arribat els contenidors i la resta de materials necessaris. Un cop parlat amb els veïns, hi haurà reunions informatives per explicar-los el nou mecanisme i els nous hàbits que hauran d’assumir. Tot i que no hi ha un calendari previst per a la prova pilot, l’alcalde, Josep Maria Corominas, ha expressat en alguna ocasió la voluntat de fer-ho a curt termini.

El cas d’Argelaguer

El nou sistema que es vol provar a Olot és el de contenidors controlats que permeten saber el comportament de cada usuari, ja que només es pot fer servir el dipòsit amb una targeta personal. És el mètode que va ser més ben valorat en les proves pilot de diversos sistemes que es va fer l’any passat en pobles i veïnats concrets de la Garrotxa, coordinat pel consorci Sigma. Es va dur a la pràctica a Argelaguer, on l’Ajuntament en va quedar molt satisfet. Si l’experiment en uns carrers d’Olot també dona bons resultats, el sistema es desplegarà a la resta de la ciutat, aplicant, si convé, correccions i millores.

Les opcions

En aquelles proves d’àmbit comarcal es van experimentar, a més de la descrita a Argelaguer, el mètode de la recollida porta a porta de la fracció de resta, la matèria orgànica i els envasos lleugers; l’ús de bosses personalitzades i uns cubells per a la fracció de resta, els envasos lleugers i la matèria orgànica (el veïns tenien unes bosses codificades), que un cop plenes es dipositaven en els contenidors assignats a cada veí, i aquest mateix sistema, però sense contenidors concrets assignats.

A Besalú, porta a porta

En principi, tots els municipis garrotxins haurien de fer servir el que s’experimentarà a Olot. No obstant, l’Ajuntament de Besalú se n’ha desmarcat i ja fa uns mesos que fa recollida porta a porta, amb uns resultats que –segons l’Ajuntament– són molt satisfactoris.

LA DATA

2020
és l’any
en què s’hauria d’acabar de desplegar a tota la Garrotxa el sistema alternatiu que es triï.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona